приказки от деца

Начало | приказки от деца | Маймунката Лари

Маймунката Лари

Велина Петрова, 11 г., Свиленград | 2009-12-14

Имало едно време една маймунка с розова муцунка. Казвала се Лари и от всички земни твари тя била най-хубава, най-добра, а и знаела свирня-  със свирка от бамбук стояла на един африкански бук и по цял ден свирела, свирела и не спирала.

Но един ден - мале! Аборигени стари дошли и със мрежа горката Лари от бука свалили. Тя се мятала през целия път,но уви напразно-хората мрежата били стегнали здраво.Завели я в тяхното  племе,отвързали мрежата и за кратко време един от аборигените стари завързал Лари с каишка за кол, а самия той се пльоснал на един стол... Да я наглежда, да не избяга да се оглежда. И опитала Лари бягство с хитрина - знаела не  само свирня: 
- Да се надбягваме ей до онова дърво - ако си пръв, можете да изпиете моята кръв, но аз ли стигна първа - пускате ме тепърва!
- Дадено! - рекъл глупавият мъж и от стола станал, но не знаел какво го чакало!
Пуснал Лари, застанали на старта. Щом тръгнали, веднага маймуната по дърветата скокнала и в гората се скрила. Аборигенът - "майко мила!" - казал:
– Как успя тази маймуна да ме измами!
Но вече било късно - Лари била набързо се скрила в гората, в на бука листата...
И всеки ден свирела със свирка от бамбук, на един африкански бук, по цял ден свирела, свирела и не спирала....

Коментари
7 коментара

Даниела Андонова, 10 г.,

Публикувано на 21.12.2009

Скъпи редактори,моля качете в сайта си и моята приказка,или поне да ми кажете как да си я кача!!! Предварително:БЛАГОДАРЯ

От редакцията:Не сме получавали приказка от теб, молим изпрати ни я пак.

Катитууу , 18 г.,

Публикувано на 23.01.2010

ммм...много добро разказче.Има и рима(а тя доста трудно се мисли).Браво,браво на писателката!Уникално е!Рядко се срещат такива таланти на такива години...

Велина , ,

Публикувано на 28.01.2010

благодаря ти много,Катитууу!Уважавам мнението ти,но честно казано и такива като тебе се срещат рядко да ми пишат такива коментарии..

Христиана , 9 г.,

Публикувано на 14.03.2010

просто е възхищавамна Велина Петрова!Поздравявам я искренно!!

Ра лз, 12 г.,

Публикувано на 02.07.2010

Талант ли?Господи!!!Всемилостиви Боже!!!Питате се какво става с мен?ЩЕ ПРИПАДНА!!!Не мога да повярвам,че успя да обърнеш целия сайт срещу мен,Велина,но и да преписваш творбите ни и да лъжеш,че са твои!Заради теб никой не ми вярва.Целият сайт ме плюе,Мартин ме плюе,Катетуууууу ме плюе,всички ме мразят.Ако знаеха истината,ти щеше да си на мое място,тебе да плюят и тебе да обиждат!Но нека ме плюят,те не са виновни.Те не знаят що за птица си не те познават.Аз обаче те познавам.И ти си най-големият плагиат,когото познавам въобще в живота си.Ти си преписала приказката от Петя!!!Това не е честно!Просто не е честно.Моля редакцията да го побликува това е наистина важно.Може да ви се струва,че има много обиди,но всичко е вярно.Моля ви,ако бяхте "жертва" на плагиати щяхте да разберете.побликувайте го не го крийте!Моля ви толкова време ми отне,побликувайте го!

Велина Петрова, 12 г.,

Публикувано на 12.07.2010

И не припадай , скъпа !!! Първо , не ме познаваш ! Второ , не можеш да пишеш и никога не ти е идвало и на ум как се прави това ! Трето , ти си най- голямата интригантка и заядливка в този сайт , нищо чудно ,че всички те мразят !!! Чудя се как още ти публикуват коментарите ! Какво си написала ти със собствени усилия , че и да те копира някой! Боже , хората като теб сигурно са много нещастни ...слава богу,че никога няма да разбера това .... и ако беше малко по-грамотна щеше да знаеш как се пише ПУБЛИКУВАМ ...хахаха Остави ме на мира , ще се задавиш с мен...отдавна съм над тези неща !

Велина Петрова, 12 г.,

Публикувано на 13.07.2010

А на другите-благодаря ,че оценявате приказката ми !

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град