новини детски

Начало | новини детски | Купете или сами си направете – екомартеници с минерали в Природонаучния музей в Бургас

Купете или сами си направете – екомартеници с минерали в Природонаучния музей в Бургас

Аз детето | 2021-02-25

Купете или сами си направете – екомартеници с минерали в Природонаучния музей в Бургас

Уникални мартеници с минерали предлагат в Природонаучния музей, съобщават от БНР. Може да си закупите от тях или сами да си ги направите като се включите в творческа работилница. Специалните екомартенички имат освен бял и червен конец и минерали за здраве, успехи, късмет и щастие.

„Слагаме тигрово око, аметист, кварц и много други. Използваме над 20 вида минерали. Всеки, който желае може да си избере своя камък и да си направи мартеница. Комбинацията от розов кварц, седеф и гранат е например комбинация за приятелство и добро настроение. Целта на работилниците, които организираме е посетителите да се забавляват и да научат нещо интересно и полезно!“, съобщи главният уредник в музея светла Далакчиева.

Работилницата за мартеници работи с предварително записване от 10:00 до 15:00 часа всеки ден от вторник до събота включително. В рамките на 40 минути записалите се до 5 човека ще могат да изработят сами своите мартеници с предоставените материали от музея. Цената за записване в работилницата е 3 лв на човек.

Ако искате да разгледате и музейната експозиция, може да го направите на цената на редовния билет. Поради епидемиологичната обстановка местата и часовете са ограничени, тъй като ще се извършва проветряване на помещението и дезинфекция на всеки час.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град