приказки от деца

Начало | приказки от деца | Коледни чудеса….

Коледни чудеса….

Християна Драганова | 2014-12-26

Коледни чудеса….

Един снежен ден на 20 декември децата нямаха търпение до Коледа. Всеки ден те си мислеха какво да си пожелаят за празника. Всеки ден те пишеха нови и нови писма до дядо Коледа-до мен. Аз четях и се смях. Всяко дете си беше пожелало различно нещо. Едно кукла, друго лаптоп, второ дрехи, трето домашен любимец, четвърто колело. С елфите започнахме да майсторим. Всяко елфче си мечтаеше за подарък. Аз им казах:
– Макар да сте ниски, вие сте големи по душа и по години. Радвайте се, че сте живи и здрави. Хайде сега действайте, че трябва да направим много подаръци.

Започнахме да работим. Мина 22 декември. Оставаха 3 дни до Коледа, а ние получавахме още и още писма. Имаше няколко писма, които много ме впечатлиха. Едно момиченце беше написало:
“Скъпи дядо Коледа, Аз много искам моето семейство да е живо и здраво. Много искам баба и дядо да се оправят и да са живи и здрави. Искам също малкото ми братче да е все така радостно. Цялото семейство да е живо и здраво… да сме все така щастливи и заедно. Никога да не се разделяме… Искам да знаят, че много обичам !!!! Много ще се радвам, ако ми донесеш всичко това…“

Стана 24 декември. Децата нямаха търпение до 25 декември – сутринта. На 24 декември сутринта децата и майки те запознаха да се подготвят за БЪДНИ ВЕЧЕР. Сготвиха но само постна храна… Когато се навечеряха те оставиха вечерята. На сутринта децата нямаха търпение да си отворят подаръците.

Искам да кажа и да пожелая на хората да бъдат добри, трудолюбиви, да помагат на хората не зависимо какви са…. Нека всеки човек да бъде радостен поне на този празник. Нека хората да помагат на другите, да не се държат гадно, да не ги обиждат, защото винаги трябва да си помагаме в трудни моменти, да не го бие, защото е със скъсани дрехи или няма пари. Нека да не обръщаме гръб на беден или какъвто и да е човек. Бъдете добри,за да се държат добре с вас и да ви се връща и на вас доброто. Както има една поговорка “Сговорна дружина планина повдига” аз разбирам тази поговорка така: Винаги трябва да сте заедно и да си помагате, защото ако се разделите ще свършите наполовина работа, а ако сте заедно….. ще успеете и ще го свършите много по-добре. Искам да ви кажа само да не подценявате другите хора, защото и те са хора като всички нас. Обичайте всички хора!!!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град