приказки от деца

Начало | приказки от деца | Коледна магия

Коледна магия

Мария Анджерова | 2019-12-19

Коледна магия

На улицата нямало жива душа. Всички прозорчета били тъмни, само уличните лампи светели. Изведнъж от една малка украсена къщичка светнали разноцветни лампички, а вътре: Пипи, Ян Бибиян, Фют, Дороти, Карлсон и Матилда играели най-различни игри в очакване Дядо Коледа да се появи. Станало два часа през нощта, но все още нямало никакви подаръци под елхата. За сметка на това децата изгаряли от нетърпение. На следващата сутрин всички се оплакали, че нямат подаръци. Тогава Пипи предложила:

– Можем да отидем на Северния полюс и да надзърнем в къщичката на добрия старец.

С помощта на Матилда и Карлсон те се телепортирали. Там се лутали докато накрая видели една червено-бяла къща в далечината. Всички се качили върху коня на Пипи и потеглили. След малко те се озовали пред вратата и почукали. Отвътре излезли много джудженца, които били толкова малки колкото Фют. Дороти и Ян Бибиян от радост, че са пристигнали на правилното място започнали да танцуват. Но Пипи бързо ги успокоила и те замълчали. Матилда попитала:

– Извинете за безпокойството, дали може да разговаряме с Дядо Коледа?

Дребосъчетата отишли да го попитат и се върнали с отговор. Децата бързо влезли и се настанили. По едно време възрастният старец се появил и седнал тромаво пред тях.

– Какво желаете, малки калпазани? – попитал ги той.

– Скъпи Дядо Коледа, би ли ни позволил да ти зададем един въпрос? – предпазливо казал Ян Бибиян.

– Разбира се! – отговорил той.

– Всички деца са тъжни, защото нямат подаръци... – започнал Карлсон.

Възрастният човек даже не го доизслушал и казал:

– Не се притеснявайте, всички подаръци са в чувала ми с изключение на пет, – казал старецът – защото джуджетата не успяха да ги довършат, тъй като хванаха грип и не знам кой ще ми помогне, за да съм готов поне до утре.

Тогава на децата им хрумнала една прекрасна идея и Дороти казала:

– Ние ще ти помогнем! – възкликнала тя.

Тогава те се захванали за работа и сръчно направили подаръците. Опаковали ги и ги поставили в чувала. На следващия ден всички деца получили това, което са пожелали и усмивките им се завърнали на лицата. Коледа била възможна за всички!

Участва в конкурса „Моите любими книжни герои в една история“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град