спорт

Начало | спорт | Каратето – спортът с мистичен японски дух и важни традиции

Каратето – спортът с мистичен японски дух и важни традиции

Виктория Игнатова | 2016-05-29

Каратето – спортът с мистичен японски дух и важни традиции

Моят любим и много обичан спорт е карате. Привлече ме първо с това, че беше забранен или по-точно неприемлив за момичета. По-скоро си е за момчета. Каратето е един вид подготовка на психиката и бързото мислене. Възпитание на духа и тялото, на самодисциплината и борбения дух. Научава ни как да приемаме предизвикателствата, които днешният динамичен начин на живот поставя на пътя ни всеки ден. Аз така се влюбих в каратето, че то за мен стана моят начин на живот.



На тренировките често си намирам и нови приятели, а ако реша да се състезавам се срещам и с връстници от други градове на страната. Този спорт развива всички мускулни групи, както и ловкост и сила, смелост и сръчност. Концентрацията и гъвкавостта се придобиват впоследствие. Според мен дали си момче или момиче няма никакво значение за този спорт. Всички сме еднакво разсеяни понякога.



Карате променя всички ни. Затова допринасят и нашите треньори. Целта им е да ни научат да балансираме дишането. На мен винаги ще ми харесват бойните изкуства и този мистичен японски дух и традиции.

Участва в конкурса „Аз обичам спорта“



Коментари
1 коментар

симеон кръстанов, 10 г.,

Публикувано на 29.05.2016

тази която го е писала е права.и аз съм тренирал карате и даже днес си спомням подготовката и тн.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град