важните неща

Начало | важните неща | Как да разберем дали басейнът е мръсен?

Как да разберем дали басейнът е мръсен?

Аз детето | 2023-07-17

Как да разберем дали басейнът е мръсен?

Лятото си е лято и независимо дали е дъждовно всеки знае, че съвсем скоро то ще стане много горещо. Тогава с покачването на температурите със сигурност поне веднъж ще отидете да поплувате и да си поиграете в близкия до вас басейн. Басейните са интересни и доста забавни, когато почивката на море е оставена за другата година или пък вече е минала. Не може да има лято без посещение на басейна. Това обаче мислим не само ние и вие, а всички хора, което означава, че басейнът трябва да се чисти често! Но как да сме сигурни, че водата в басейна е чиста и подходяща? Има един много лесен начин – доверете се на носа си!

Миризмата на хлор в басейните веднага се усеща, дори и да не сте наясно какво точно е хлор. Със сигурност обаче знаете, че с това вещество се дезинфекцира водата в басейните. Логично е обаче, че щом мирише на хлор значи е чиста, нали? Точно обратното е – колкото по-силно мирише, толкова по-мръсно е, предупреждават американски и немски специалисти. Чистите басейни не миришат на хлор! Миризмата се получава, когато веществото реагира с различните други неща, които сещате се... са дошли от плуващите. Така че с една дума, ако усещате силна миризма от басейна, по-добре да отидете друг път!

Друг съвет, който е добре да спазвате е за взимането на душ – при това преди да влезете да поплувате. Според специалистите човешкото тяло и коса действат на принципа на гъбата – когато са напоени с чиста вода, не могат да поемат допълнително и така абсорбират значително по-малко от химикалите в басейна. Още един полезен съвет за малки плувци е по-често да излизат от басейна, да се избърсват с кърпа от водата, да поседят известно време навън и след това отново да плуват ако решат. Според учените на всеки 20 минути е добре да излизате и да влизате след още 10!

Снимка: pexels.com

След като научихте това сте готови и за малко забавни идеи за басейна:
Три страхотни игри за басейна
Най-чудничките водни забавления с които да се веселите през лятото



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град