Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Гмурнете се в дълбините на океана заедно с Дори

Гмурнете се в дълбините на океана заедно с Дори

Аз детето | 2016-06-01

Гмурнете се в дълбините на океана заедно с Дори

На 17 юни в кината ще изплува новото подводно приключение „Търсенето на Дори“. Част от шарените герои, с които ще се запознаят зрителите, получиха гласовете на някои от най-известните актьори и ТВ лица в България.

В Търсенето на Дори две от любимите комедийни имена – Любо Нейков и Руслан Мъйнов, влизат в ролите на Флюк и Ръдър – мързеливи морски лъвове, които живеят в Института по океанография. Любимото им занимание е да дремят на затоплените камъни. Лошо се пише на всеки, който наруши идилията им. Истината обаче е, че повече „лаят“, отколкото „хапят“. Любо и Руслан са сред най-разпознаваемите и обичани ТВ и театрални актьори у нас. Познати от комедийното предаване „Комиците“ и ТВ сериала „Столичани в повече“, двамата имат голям брой роли на театралната сцена. Руслан Мъйнов има и пет студийни албума, както и взима участие в редица опери. Освен като актьор, Любо Нейков се изявява и като продуцент. Той е един от собствениците на една от най-успешните продуцентски компании в България – Dream Team Productions.

Друга любимка на телевизионните зрители, която дава своя глас в „Търсенето на Дори“, е Деси Бакърджиева, която познаваме като противоречивата секретарка Нели в „Стъклен дом“, капризната и нахална Диана във „Фамилията“, а отскоро и изкусителната д-р Хинова в „Откраднат живот“. Деси озвучава най-добрата приятелка на Дори – акулата Надежда. Тя може и да плува тромаво, но има огромно сърце. Надежда си живее съвсем спокойно в Института по океанография, когато един ден в нейния аквариум попада странната бодлоперка-забравана Дори. И нещата се променят завинаги.

В озвучаването на анимационни филми своя дебют прави киножурналистът Станислава Кара. Чаровната водеща на „Като на кино“ се сблъсква с поредно предизвикателство – да даде гласа си на един от героите в най-новото приключение на Disney Pixar. Единственият „ветеран“ в озвучаващия екип на филма, чийто герой познаваме от „Търсенето на Немо“, е Христо Мутафчиев. Председателят на Съюза на българските артисти озвучава учителя на Дори и Немо. Старият даскал, който приема задачата си много сериозно, е любимец на Дори и тя с удоволствие поема ролята на негов абсолютно ненужен асистент по време на екскурзия на класа. Христо Мутафчиев е познат на българските зрители с множеството си роли в родното кино, сред които „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, „Миграцията на паламуда“ и „Съдилището“, както и сериалите „Дунав мост“ и „Под прикритие“. Участвал е в над 20 театрални постановки и е дал гласа си на множество анимационни герои.

Своите гласове в летния анимационен хит дават още Ася Рачева, Адриана Тамахкярова, Станислав Пищалов, Георги Спасов, Иван Петрушинов, Константин Сливнешки, Любомир Фърков, Николай Върбанов, Радослав Рачев и др.

Гмурваме се в дълбините на безкрайния океан с „Търсенето на Дори“ от 17 юни само в кината на 2D и 3D.

Вижте още:
Дори – най-симпатичната жителка на подводния свят
Новите герои в „Търсенето на Дори“ са по-симпатични от всякога



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град