сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Елха за елхата от сламки – красиво и лесно за малки и за малко по-големи

Елха за елхата от сламки – красиво и лесно за малки и за малко по-големи

Аз детето | 2018-12-12

Елха за елхата от сламки – красиво и лесно за малки и за малко по-големи

Ето че отново дойде мигът в който да ви съобщим, че да украсиш елха с елха въобще не е толкова банално, колкото звучи. Всъщност е много оригинално, особено ако втората елха си я направил съвсем сам! При това от сламки – и изобщо не изглежда толкова грозно, колкото звучи. Всъщност дори е красиво – като го видят на вашата елха всеки от приятелите ви ще иска такава играчка. Помислете дали да не си отворите ателие за изработка на елхи или пък да им изнесете една лекция как се правят. Още по-хубавото е, че всеки от вас може да си направи такава съвсем лесно – както по-малките, така и малко по-големите. Коледа и украсите са за всички, нали така? Така че време е за малко коледна радост и въображение със сламките!

Те трябва да са колкото е възможно по-шарени, ако ви харесва, естествено. Може и едноцветни, но за нас украсата трябва да е колкото може по-шарена. Ще ви трябват по две сламки за всяка елха. Също и лепило, ножица, бляскава хартия или пък малко конфети, а също и ножица и панделка. Ето и какво точно да направите с всички тези материали!

Първо нарежете сламката, но по един особен начин. Всъщност особеното е, че просто всяко парче сламка трябва да е малко по-малко от предишното. Така като ги наредите накрая ще изглежда като истинска елха. Досещате се, че след това ще трябва да ги залепите, но ви съветваме първо да свършите с цялото рязане. Отрежете втората сламка на две равни половини. За да е по-красива елхата, от бляскава хартия отрежете и малка звездичка или снежинка. Ако пък нямате такава хартия след това можете отгоре да залепите конфети или да я оцветите с блестящи химикалки.

А сега следва и лепенето. То може да стане и с тиксо, но с лепило е малко по-лесно. Залепете двете големи парчета сламки една за друга – вертикално. А върху тях залепвайте по-малките парчета сламки хоризонтално, като започнете отдолу нагоре с най-голямото, после по-малкото и така докато стигнете до края на вертикалните сламки. Върху последната залепете и звездичката или снежинката. След това вземете и панделката и я прокарайте през последната сламка. Завържете двата края на възел, но оставете достатъчно място, така че да можете след това да закачите елхичката.

Това е всичко! Готово и красиво!Коментари
1 коментар

Zlatina Katsarova, 9 год г.,

Публикувано на 17.12.2018

Много интересна идея за коледна играчка! Може да се използва и за подарък! Всички най- много се радват на красиво изработените от Вас подаръци , за тях! Аз лично ще пробвам да направя, за моята учителка по английски! Може да пробвате да из мислите подарък или коледна играчка с някакво послание!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град