приказки от деца

Начало | приказки от деца | Дядо Коледа и децата му

Дядо Коледа и децата му

Ванеса Николова | 2010-12-23

Било 20-и декември. Оставали още няколко дни до Коледа, а Дядо Коледа бил изостанал с подаръците. Всичко това се случило, защото най-малкото джудже Несръчко бил повредил главния компютър, от който всичко се захранвало с енергия. Кой какво правил? Ще ви разкажа.

Джуджетата Всезнайко, Работливко и Веселушко преглеждали списъците с подаръци и списъка за това кой е лош и кой е добър. Поспаланко, Джими, Рут, Джон, Маша и Анастасия помагали с подаръците. Останалите джуджета ги опаковали, товарили в шейната и подготвяли елените за път.
Елените се казват: Рудолф, Комета, Купидон, Донър, Дашър и Виксен.

Но и Дядо Коледа имал проблеми. Дъщеря му и синът му щели да му идват на гости. Проблемът бил в това, че той имал работа, а те обичали да им се обръща внимание. Дъщеря му се казвала Ани и била на 12, а синът му се казвал Карл и бил на 10. Ани била добра и спокойна, имала мек характер. Карл обаче бил палав и непослушен.

Дошъл 22-ри декември и оставали още няколко хиляди подаръка. Цялата работа била под напрежение. В 7 часа сутринта на вратата се звъннало. Това били децата на Дядо Коледа. Карл го прегърнал, но Ани седнала на дивана и зачела една книга. Дядо Коледа го приел, но това не било всичко. Ани не говорела, не му казвала и думичка.
Карл каза на баща си:
– Тате, тя преживява труден период! Остави я! Ще престане по някое време!
През деня работата се усилила и останали още няколко подаръка. Вечерта уморен Дядо Коледа седнал пред камината, но дочул говорене. Отишъл до вратата. Това била Ани. Тя говорила по телефона:
– Нищо няма да ме спре! Ще дойда каквото и да ми струва!
Дядо Коледа си помислил, че става на въпрос за някое момче. Но не било така. Всъщност най-добрата и приятелка Сара била в болница, защото едно момче я било блъснало по стълбите. Ани харесвала това момче и затова се била ядосала. Дядо Коледа решил да проследи Ани.
Към полунощ тя потеглила към Англия. Дядо Коледа тръгнал по нея. Изведнъж се озовал пред болницата. Влязъл. Видял, че Ани влиза в една от стаите. И той влязъл. Когато влязъл, видял как Ани плачела над леглото на Сара. Разбрал всичко.

По това време Карл помагал на джуджетата за всичко. При Ани и Дядо Коледа времето минавало много бързо и докато се усетят станало 24-и декември. Дошла и вечерта. Нямало кой да потегли с шейната. Карл се качил на шейната, а след него няколко джуджета и чувала с подаръци. Всичко минало чудесно. По едно време Дядо Коледа се усетил, че вече е време за Коледа. Излезли навън и в небето видели Карл на шейната. Дядо Коледа се зарадвал много. Всичко минало добре и те заживели щастливо.

Участва в конкурса "Разказ или стихотворение за Дядо Коледа и джуджетата“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град