новини детски

Начало | новини детски | Детският писател Иван Раденков ще ви накара да опитате „Вкусът на приключенията“ в новата си забавна книга

Детският писател Иван Раденков ще ви накара да опитате „Вкусът на приключенията“ в новата си забавна книга

Аз детето | 2019-10-15

Детският писател Иван Раденков ще ви накара да опитате „Вкусът на приключенията“ в новата си забавна книга

След успеха на „Котаракът Франт и загадъчният остров“ известният детски писател Иван Раденков се завръща с ново вкусно-сладко заглавие. Във „Вкусът на приключенията“, авторът разказва 10 истории за лакомници, които не само ще разсмеят малките читатели, но със сигурност ще разбудят вълчия им апетит! Оригиналните илюстрации на Яна Казакова допълнително ще изострят желанието им за кулинарно-литературни приключения, а ехото на „палачин-палачин-чин-чин-чинките“ ще отеква дълго след затварянето на книгата. 

Свежарска като зелена салата от домашната градинка, бухнала като питка, мека и пръхкава, още топла-топла, „Вкусът на приключенията“ ни среща с герои като доматените пирати, мечето Крайшник и коричкозаврите, прасето Жан-Пиер, Джо Хрътката и палачинковото чудовище. Но не бива да се заблуждаваме от на пръв поглед хумористичните им имена – тази книга идва със стриктни инструкции за употреба. Тя е: като шоколад – трябва да внимаваме да не полепне по пръстите; като сладолед – препоръчително е да четем бързо, че ще се разтопи; като сладкиш – задължително е да използваме културно салфетка, но никога да не изтриваме усмивката си! 

„Вкусът на приключенията“ е отлична гарнитура за всяко хубаво похапване. Според автора тази забавна книжка трябва да се държи близо до масата, на рафта със сладката или в долапа с брашното. „А когато седнете да хапвате, извадете я и прочетете по едно разказче на семейството: за да стане по-вкусна храната и да грейне лакомо пламъче в очите на децата. Изяжте я с кориците и си поискайте допълнително!“ 

Премиерата на книгата, след която всяко дете ще си тръгне с пълно търбухче, ще се състои на 26 октомври от 11:00 ч. в Книжен център „Гринуич“, бул. „Витоша“ 37. 

Иван Раденков... хруп-хруп...  О, извинете! Иван Раденков е изявен български лакомник, между другото и далечен братовчед на Палачинковото чудовище. М-м-може би сте чували, че без да се притеснява нито от коричкозаврите, нито от доматените пирати... мляс-мляс... той пише смело за всички техни приключения и си позволява... гриз-гриз... най-спокойно да ги осмива в разкази с картинки.

Интересен откъс от книгата можете да прочетете тук!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град