Инициативи

Начало | Инициативи | Деца превръщат Костинброд в зелен град като садят дървета със специални комплекти от „Засаждаме бъдеще с гората.бг“

Деца превръщат Костинброд в зелен град като садят дървета със специални комплекти от „Засаждаме бъдеще с гората.бг“

Аз детето | 2021-01-19

Деца превръщат Костинброд в зелен град като садят дървета със специални комплекти от „Засаждаме бъдеще с гората.бг“

Засаждането на дървета е един от най-лесните начини да подобрим света, в който живеем. Дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването, освен това са красиви и зелени, доказано правят хората по-спокойни и здрави. Но това не е всичко, да засадиш дърво и да оставиш следа е нещо, което всяко човешко същество трябва да изпита. Ето поради тази причина община Костинброд кандидатства по предложение за безвъзмездно дарение на образователни детски комплекти за засаждане на дървета в кампанията „Засаждаме бъдеще с гората. бг“. Кампанията е с цел да даде възможност на хиляди деца да засадят и отгледат свое собствено дърво в Република България.

От инициативата Гора. бг през октомври са поканили всички 265 общини в България да се включат в кампанията. За тази година те изпращат 56 000 детски комплекта за засаждане и отглеждане на дърво. Всеки комплект съдържа семена, подходящи саксии от 100% рециклиран материал, биотор и всичко необходимо, за да отгледат децата сами малко дръвче, което после да засадят. Общият брой на комплектите бяха 800 като се разпределиха поравно в шестте училища и четирите детски градини, разказаха от община Костинброд.

През следващите месеци малчуганите от детски градини и училища, които под зоркия поглед на своите учители ще посадят в саксии семена от дъб, явор, кестен, ясен, вечнозелени борове, габър и други дървета. Идеята е, когато поникнат, да ги посадят в своя двор и да се грижат за тях. Малките еколози ще могат да проследят процеса на засаждане и поникване на младото дърво, а след година или 2 да го засадят навън.

„Всеки от нас може да направи промяна към по-добро, а когато много хора искаме да направим света по-красив, по-добър и по-чист, водени изцяло от безкористни намерения, цялата Вселена ще ни помогне!“, призовават от община Костинброд.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град