Vip интервю

Начало | Vip интервю | Да си YouTube звезда от 6-годишен: EvanTubeHD разказва за влогърството в интервю за читателите на Az-deteto.bg

Да си YouTube звезда от 6-годишен: EvanTubeHD разказва за влогърството в интервю за читателите на Az-deteto.bg

Аз детето | 2019-11-05

Да си YouTube звезда от 6-годишен: EvanTubeHD разказва за влогърството в интервю за читателите на Az-deteto.bg

Според ново проучване, проведено преди няколко месеца, от The Harris Poll, поръчано от Lego и цитирано от Business Insider, 3 хиляди деца от САЩ, Великобритания, Китай и Европа вече отговарят съвсем различно на въпроса какви искат да станат, когато пораснат. Пожарникарите, полицаите и лекарите са изместени от една съвсем нова и за много възрастни странна професия – влогър! Работата като влогър е на първо място сред мечтите на децата от много страни в света. И в това няма нищо чудно, все пак Феликс Шелберг, по-известен като PewDiePie, шведски ютубър известен с едноименния си канал към 2017 г. Има доходи от около 12 милиона долара годишно само от видеата си. Но дали наистина само да снимаш видео в което говориш нещо е достатъчно, за да си харесван влогър? За това и други неща свързани с тази дейност разпитваме Евън от EvanTubeHD – един от най-младите влогъри, който стартира своя канал, когато е едва 6-годишен.

Евън има над 11 милиона абонати, което го прави едно от най-популярните хлапета в YouTube. Ще говорим с Евън за неговия творчески процес, за любимите му играчки и игри и за това, което иска други деца да научат от канала му...

Какво те накара да решиш да се занимаваш с такова нещо още на 6 години?

Просто обичах да гледам такива видеа и реших да опитам, за да видя какво ще стане, това е всичко!

Кои бяха някои от първите канали и влогъри, които те вдъхновиха?

Имената не си спомням, но определено бяха ревюта на играчки, сториха ми се доста интересни.

А кои са влогърите, които те вдъхновяват сега?

Нямам определени любими хора – просто гледам видеа за най-различни електронни игри – сега това ми е любимото.

А ти самият правиш ли видеа за електронни игри?

Разбира се! Като всяко 13-годишно момче и аз обичам да играя на електронни игри. Всъщност като се замисля най-хубавото, заради което в момента продължавам да поддържам канала си е, защото получавам безплатни електронни игри на които да правя ревюта. Ха-ха-ха! Естествено ми харесва и мисълта, че съм бил полезен на други деца, наистина много деца ми пишат, че заради мен са си купили или пък не са си купили определена игра, което много ми харесва. Радвам се, че съм от помощ!

Кои играчки или игри за които си говорил през годините, са били любимите ти?

Легото определено е най-забавно, защото го харесвам и до днес. То развива въображението, а и е чудесно, когато получавам идеи от мои зрители да построя това или онова и аз го правя, а те са очаровани. Още по-готиното е, че дори и родители ми пишат да им покажа как да построят нещо от Лего, за да се изфукат пред децата си. Страхотно е!

Има ли играчка или игра, която очакваш с нетърпение да излезе?

О, да! Новата игра на Нинтендо, която ще те кара да играеш и спортуваш едновременно – това ще е много ново и интересно за мен!

Трудно ли е да обясниш на учители или съученици, че си много успешен YouTuber?

Изобщо не! Това е дейност с която дори и баба ми вече е запозната, а и всъщност е доста лесна и според мен всеки може да опита – ако имаш какво да кажеш, го записваш и го публикуваш, а след това хората го гледат. Трудното е да намериш вдъхновения за видеата и да ги направиш различни от всички останали.

Какво се надяваш да научиш децата с твоите видеа?

Освен да се забавляваме и да коментираме игри и играчки с най-различни деца от света, което е страхотно, искам да им покажа, че могат да постигнат всичко, което поискат. И трябва да се занимават с това, което те искат, независимо какво им казват другите. Родителите ми много пъти ми повтаряха, че трябва да уча много, за да стана счетоводител... Кое дете на 6 или 11 години мисли как ще стане счетоводител... А сега се радват на моите успехи. Така че, казвам на децата да правят това, което им харесва, защото детството е за забавления и затова да видиш какво наистина искаш да правиш с живота си. Да опитваш различни неща, за да намериш това в което си най-добър.

Как изглежда творческият ти процес? Какво правиш с едно твое видео от началото до края?

Често търся вдъхновение и идеи от коментарите, а друг път просто се сещам за нещо ей така изведнъж! Прибирам се вкъщи, пускам камерата и записвам, това е!

Какъв е съветът ти към читателите на Az-deteto.bg, които също искат да станат влогъри?

Просто го направете! Снимайте видео по ваша идея, колкото и странна да ви изглежда тя! Именно от тях стават най-страхотните видеа и ако това ви харесва, значи е за вас! Продължавайте да снимате и публикувате, дори и да има хора, които ще ви критикуват или дори обиждат – винаги има такива, но ако се забавлявате и го правите, защото ви харесва това ще си проличи и скоро ще имате много повече фенове, отколкото такива, които ви обиждат!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град