новини детски

Начало | новини детски | Безплатни школи и ателиета за деца и младежи предлага до края на лятото Общински детски комплекс – Велико Търново

Безплатни школи и ателиета за деца и младежи предлага до края на лятото Общински детски комплекс – Велико Търново

Аз детето | 2020-07-23

Безплатни школи и ателиета за деца и младежи предлага до края на лятото Общински детски комплекс – Велико Търново

Школи и ателиета за деца и младежи с различни интереси предлага до края на лятото Общински детски комплекс – Велико Търново. Директорката на институцията Анелия Пейчева поясни в предаването „Царевград Търнов – славата и величието на България“ на Радио „Фокус“, че заниманията са напълно безплатни и се провеждат при спазване на строги противоепидемични мерки. В тях се включват по 10 или 20 малчугани, в зависимост от това дали са на открито или закрито. До момента са преминали школите „История на родния край“ и тази по танци под надслов „Обичам да танцувам“.

„Сега тече школа по вокал с ръководител Миглена Хаджипенчева. През следващата седмица започва моето ателие „Творя, играя, мога“. То е за деца от първи до четвърти клас. В него ще изработваме изделия от подръчни и леснодостъпни материали. Всеки ден ще има нещо различно. През първата седмица на август ще отвори врати школата по изобразително изкуство. В нея децата ще се научат на различни живописни, графични и приложни техники. Ръководител е Магдалина Чолакова. После започва работа школата по народно пеене с ръководител Галина Иванова, диригент на народния хор на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Българче“.

Школата ще работи от 10 август. Желаещите да се занимават с народни хора и ръченица, могат да посещават курса на Петър Петров, който започва на 17 август. Лятната ни ваканционна програма завършва с две школи. Едната е за най-малките – децата от предучилищна възраст и първокласниците. Неин ръководител е Калоян Тотев, тя е чуждоезикова школа по английски език. Подготвили сме едно занимателно обучение с много игри и песни. Започваме на 24 август. По същото време, под ръководството на доц. Петко Димитров, диригент на народния оркестър, по-големите деца могат да направят първи стъпки във възпроизвеждането на музика от народни инструменти, да се запознаят с тяхното устройство и да открият любовта към народната музика“, разказа още Пейчева.

Заниманията за деца и ученици се провеждат всеки делничен ден от 9.00 до 12.30 часа и са напълно безплатни. За участие е необходимо предварително заявление, както и декларация, че младежът не е заразен с COVID-19. Допълнителна информация можете да намерите на страницата на ОДК-Велико Търново и във Фейсбук.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град