новини детски

Начало | новини детски | Ученици от цялата страна могат да се включат в Лятната онлайн академия на „Заедно в час“

Ученици от цялата страна могат да се включат в Лятната онлайн академия на „Заедно в час“

Аз детето | 2020-07-18

Ученици от цялата страна могат да се включат в Лятната онлайн академия на „Заедно в час“

За първи път ученици от 1. до 12. клас от цялата страна могат да се включат в Лятната академия на „Заедно в час“. Заради епидемията от коронавирус и повишения брой на заболели през последните седмици и след консултация с външни организации събитието преминава в онлайн формат. Това позволява отварянето на нови места за лятното училище и включването на ученици, които живеят извън София.

За записване в Академията родителите трябва да попълнят формуляр за участие на сайта на организацията. Онлайн лятната академия ще продължи от 3 до 14 август, всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 ч. На ден е предвидено учениците да имат по четири учебни часа с междучасия от 10 минути между всеки от тях. Уроците са планирани така, че да насърчават активното участие на учениците и сътрудничеството между тях под формата на работа по групи, работа по проекти, споделяне, дискусии и пр.

Основна цел на Академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Заради пандемията от COVID-19 ще бъде обърнато специално внимание на затвърждаване на знанията, придобити по време на дистанционното обучение. „Вярваме, че в момента най-важното е да мислим за общата си безопасност и здраве. Затова взехме решение, да не рискуваме с провеждането на толкова масово събитие на живо. Това, че онлайн форматът ни позволява да достигнем до ученици от цялата страна ни мотивира още по-силно да проведем академията по най-добрия възможен начин. Адаптираме програмата така, че да бъде максимално застъпен моделът на академията до момента – да бъдат интегрирани интересите на децата и да може учебното съдържание да бъде полезно и приятно за учениците. Стараем се също заниманията да не изискват допълнителна ангажираност от страна на родителите“, коментира промяната във формата Мариян Ранков, ръководител „Развитие на учители“ в „Заедно в час“.

В подготовката за онлайн Академията екипът на „Заедно в час“ и новите учители ще стъпят на опита на общността от учители и училища партньори на Фондацията от последните месеци, споделен опит от партньорите на организацията от глобалната мрежа Teach For All и добри практики в онлайн обучението от цял свят. Лятната академия на „Заедно в час“ се провежда за десета поредна година.

Традиционно академията се провежда на живо в училища в София и събира стотици деца. Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма „Нов път в преподаването“ на „Заедно в час“. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Академията е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и обучение преди влизането в училище през септември 2020 г.

Вижте още:

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град