сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Балонени великденски яйца

Балонени великденски яйца

Аз детето | 2017-04-06

Балонени великденски яйца

Те са цветни, те са леки, те са красиви и летят. Те са балони! Всеки знае, че няма човек на света, който да не харесва балоните. Балоните са част от всяка една голяма или малка забава. Това е така, защото олицетворяват всички неща, които хората обичат и ги карат да се усмихват. Малко приличат на Великден, не мислите ли. Великден с балони би се получило интересно, пък и кой е казал, че не можем да си надуваме балони, когато си искаме. Но знаете ли, има още една по-вълнуваща и интересна идея, която освен, че е наистина оригинална, ще изненада всеки. Представяте ли си физиономията и учудването на приятелите си, когато им дадете по един балон, който всъщност е просто боядисано яйце... Със сигурност няма да са виждали по-оригинално издокарани великденски яйца. Така че ако обичате да бъдете оригинални и да изненадвате хората по неочакван начин, то сте попаднали на точната идея.

Ще ви трябват:

  • твърдо сварени яйца
  • бои за яйца
  • балони
  • тиксо
  • ножица

За да ги направите просто следвайте стъпките:

Първо боядисайте яйцата както ви харесва и с боите, които ви харесват, като следвате инструкциите на опаковката. Само трябва да следите за едно нещо – да бъдат горе-долу същите цветове като балоните. Лично ние обичаме онези бои, които са в малки тубички, наричат ги перлени. Те придават на яйцата един наситен и леко искрящ цвят. Ако и вие изберете такива имайте предвид, че трябва да боядисате яйцата с тях докато са още топли. Освен това и самите бои трябва да поставите в чаша с гореща вода, а пък яйцата да боядисате като слагате малко боя на ръката ви, която естествено има ръкавица. Но пък всичко това си струва.

Но както казахме как ще боядисате яйцата решавате вие – както ви харесва и ви е удобно така. Докато чакате боята да изсъхне, можете да направите следващото нещо. Надуйте балоните, завържете възелче както обикновено, за да не изпускат въздух. След това изрежете долната част на балона на четири пръста от възелчето.

Накрая с помощта на тиксо залепете частта от балона за яйцето, най-добре за по-острия край, като както казахме внимавате цветът на балона да съвпадне с този на яйцето. Това е всичко, готови сте! Така можете да направите колкото си искате яйца... балони... яйца... балони... Ох дори ние самите се объркахме какво бяха това точно!

Още интересни идеи за Великден можете да намерите тук!



Коментари
1 коментар

Фоти , 10 г.,

Публикувано на 07.04.2017

Весели празници!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град