покани

Начало | покани | Thespian, ALPHA, Robofish и други роботи превземат София до края на октомври

Thespian, ALPHA, Robofish и други роботи превземат София до края на октомври

Аз детето | 2019-10-11

Thespian, ALPHA, Robofish и други роботи превземат София до края на октомври

В продължение на две седмици Serdika Center ще се превърне в дестинация от бъдещето, защото над 15 робота ще превземат търговския център в часовете между 12:00 и 20:00 часа. Интерактивното изложение е безплатно за всички посетители. То гостува за първи път у нас и ще покаже колко са развити вече технологиите. Всеки от роботите притежава уникално умение, като освен да изпълнява дадени команди, голяма част от тях могат да изразяват и емоции. Те могат да пеят, танцуват, да помагат на хората в ежедневните им нужди, да бъдат актьори, да помагат в бизнеса. Специални награди – роботи очакват участниците в томболата на Serdika Center – всеки, закупил продукти на стойност минимум 75 лева, има шанса да спечели един от десет истински робота: 2 образователни робота Cozmo, 2 домашни робота Vector, 2 междузвездни робота Stormtrooper, 2 музикални робота Beatbo, 2 танцуващи робота Airbot.

Всички роботи участници в изложението са:

Thespian – Роботът Thespian е актьор, усвоил до съвършенство човешките емоции. Той може да разсмее човек, да го разплаче, а дори и да го излъже. Всеки ще може дори да му зададе въпрос, на който той да отговори.

Promobot – е създаден, за да служи като личен асистент. Той може да разпознава и запомня хора, да разговаря с тях и да се разхожда наоколо. А после запазва любимите спомени като отпечатва снимките на хартия.

Hero Mirror – Иновативната технология, вградена в огледалото, позволява всеки да си избере герой и той да се появи до него в реални размери. Децата го обожават, възрастните също.

iPAL е най-добрият приятел на децата. Той може да запомни кой е неговият собственик и е отдаден на това да го прави щастлив. Роботът е изобретен в Китай, където родителите отсъстват за дълго време от вкъщи и искат децата им да бъдат обгрижвани и да се учат на нови неща. iPAL е детегледачката на китайските семейства.

ALPHA – Роботът-гимнастик ALPHA може да се движи във всички посоки. Той върти и задвижва всяка част на тялото си и дори танцува. Може да бъде управляван чрез приложение за Android.

Dancing robots – Това са признатите за най-подвижните роботи на света и определено знаят как да впечатлят.

MISS FACE – MISS FACE е първият проект, който може да изпълни всяка мимика на човешкото лице и дори да изпълнява бийтбокс. Вграденият изкуствен интелект позволява на робота да разговаря с хората, да разказва шеги, да се мръщи и, разбира се, да пее.

Robot Aibo – Това е роботът-домашен любимец. Игривото кученце веднага запленява с уникалния си характер. То прави всичко като истинско куче – от чесане зад ухото до това да оближе лицето на стопанина си.

Robofish – Той плува и се държи като истинска риба, като дори се разбира много добре с другите обитатели на аквариума.

Chess player – Дали един човек е способен да победи професионален робо-шахматист? Гросмайсторът сред роботите ще може да предизвика трима опоненти едновременно.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град