покани

Начало | покани | Две международни изложби на котки ще има този уикенд в София

Две международни изложби на котки ще има този уикенд в София

Аз детето | 2019-11-22

Две международни изложби на котки ще има този уикенд в София

Две международни изложби на котки ще се проведат този уикенд в Националния музей „Земята и хората“ в София, съобщават от mediapool.bg На 23 и 24 ноември от 10 до 17 часа посетителите ще могат да видят както чистопородни котки, така и домашни котки, които ще се състезават в конкурси за „Най-красива котка“ в два поредни дни. Освен по породи, котките са разделени и по възраст. Най-възрастната ще получи наградата „Ветеран“ на изложбата.

Сред малките участници на възраст от 4 до 10 месеца ще бъде излъчено и най-хубавото коте Best Baby – в различните категории по породи. Целите котила също ще имат отделно класиране. Котките се оценяват по стандартите за породи, определени от Европейската Федерация по Фелинология (FIFe), чийто член е НФФе. Всеки стандарт за порода е приет и одобрен от Комисия на ФИФе.

За първи път тази година има български световен шампион – котаракът Бенджамин. Той ще присъства и ще получи специална награда, която ще му бъде връчена в събота. Котките ще се оценяват по стандартите за породи от четирима международни съдии. Котките са в специални клетки с пространство за сън, тоалетна и храна. За максимален комфорт и намаляване нивото на стрес те са покрити от трите страни. Така се избягва прекият контакт с ръце между посетителите и котките.

Любимият ни блогър Котаракът Румен, също ще бъде на изложбата. Ето какво казва самият той: „искан дави саопштя, че утре (събота) Ч.Т. сам я командировал на котежкото изложемие ваф мозея "змията и хората" на штанда на WWF Bulgaria кадето освем техните памди, ште можете да намерите и моите лоши ралти. ште е там од 11 до 16 часа. ште можете да я по-знаете по лопадката за котежка тоалента, кокетно закичена зат лявото ? охо. заповядайте на изложемие!“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град