покани

Начало | покани | На 28 септември „Стара  хартия за нова книга“ ще посети Русе

На 28 септември „Стара  хартия за нова книга“ ще посети Русе

Аз детето | 2019-09-20

На 28 септември „Стара  хартия за нова книга“ ще посети Русе

След като най-големият рекорд в националната инициатива „Стара хартия за нова книга“ беше поставен в София, миналогодишните първенци от Русе отново се включват в надпреварата. За пета поредна година малчуганите от дунавския град ще имат възможност да предадат старата си хартия и да получат нова книжка на 28 септември между 10 и 13 ч. на пл. „Свобода“, пред Съдебната палата. Събитието е организирано от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“ и се провежда с подкрепата на Община Русе и Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Регламентът на кампанията гласи, че всяко дете, което с помощта на възрастен предаде 5 кг хартия за рециклиране, ще получи книжка подарък. За да има за всички достатъчно книги, всеки, който изпълни това условие, ще може да получи само една книга, но не повече. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – едно от двете специални издания на „ЕКОПАК България“ „Грийн тийн“ и „Ти можеш да спасиш планетата“. Така в рамките на празничния ден малчуганите могат да получат максимален брой две книги.

Още изненади очакват малчуганите по време на празничната програма, в която ще има много музика, танци, тематични игри с награди, вдъхновени от литературните талисмани на тазгодишната кампания – детективите Агата и Лари. За настроението на присъстващите ще се погрижат талантите от Общински детски център за култура и изкуство – Русе: тамбурашки оркестър „Русе“, фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“, детско-юношески танцов ансамбъл „Зорница“, солисти от Школата за народно пеене, Клуб по спортни танци, формация за модерен балет „Мираж“, балетно студио „АРТ ДЕНС КЛАСИК“ и солистите от детска вокална група „Слънце“.

След Русе последната спирка на кампанията „Стара хартия за нова книга“ ще бъде Велико Търново на 29 септември.

Нека заедно спасим природата и насърчим децата си да четат!

Партньори на кампанията „Стара хартия за нова книга“ са издателствата „Ентусиаст“, „ФЮТ“ и инициативата „Забавното четене“. Каузата е подкрепена от издателствата „Труд“, „Егмонт“, „Книгомания“, „Хермес“, „Бард“, „Сиела“, „Софтпрес“, „Златното пате“, „Албо груп“.

Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, webcafe.bg, detskiknigi.com, clubz.bg, Майко мила!, azcheta.com, az-deteto.bg, dnes.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град