Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Beyond Blue – играта, която ще ви донесе невероятно подводно приключение

Beyond Blue – играта, която ще ви донесе невероятно подводно приключение

Аз детето | 2020-09-25

Beyond Blue – играта, която ще ви донесе невероятно подводно приключение

Искате ли да станете водолаз гмуркач още сега, както си седите у дома и се чудите какво да правите? Без обучение, без екипировка ще срещнете невероятните създания, които се крият под водата и ще приключенствате както никога преди! Играта е наистина уникална и знаете ли какво я прави такава? Какво я различава от всички останали подобни? През целия процес на създаването на Beyond Blue са участвали учени, морски биолози и екипажа на BBC Blue Planet II – обявеният за най-добър документален филм за живота в моретата и океаните. Така играта освен да ви достави забавления, ще ви накара да научите и повече за загадките и опасностите на океаните на нашата планета при това със съвсем истински графики и факти, от реалността. Игрите, които се стремят както да забавляват, така и да образоват се различават от всички други по всякакви критерии. А и най-хубавото е, че ще убедите родителите си да ви оставят да поиграете по-дълго, защото се учите. А вие ще искате да играете по-дълго – гарантираме ви!

Beyond Blue е симулатор за гмуркане от трето лице, който ви потапя в интересните води на западната част на Тихия океан. Още в началото на играта ще обуете плавниците на Мирай, морски биолог, който проследява няколко кита, докато документира различни подводни същества. Заедно с малък екип от учени, Мирай изучава семейството на китовете, записва техните песни и наблюдава поведението им с надеждата да продължи проучванията си върху тези морски гиганти.

Играта е разделена на осем отделни гмуркания, действащи като нива за цялостната история. Всяко гмуркане започва с плуване до буй, който точно определя къде са водните същества, които ще наблюдавате. Но за разлика от истинските учени и за да е по-интересно Мирай разполага с футуристична технология, която му позволява да се гмурка без усилия във водата и дори с най-непохватната и негеймърска клавиатура и мишка, играенето е гладко и удовлетворяващо.

Всяко гмуркане (ниво) е в различна част на океана. Има точки и задачи, които да развиват историята, но имате възможност и свободно да изследвате впечатляващо реалистичната среда, като просто плувате и срещате различни морски животни, големи и малки, които са направени супер реалистично. А в нивата, когато намерите точно определеното същество, можете да използвате малък дрон, за да погледнете отблизо, за да разгледате и запишете необходимите данни за него, които търсите. Въпреки че ще се срещнете лице в лице с гигантски кашалоти, акули чукове и гигантски калмари, няма непосредствена опасност като битки и губене на животи – това е относително спокойна игра. А стига да разбирате достатъчно добре английски ще получите и интересен бонус. Историята е такава, че Мирай излъчва плуването си онлайн през цялото време на екипа си на сушата. Така че има постоянен разговор за това какви са някои определени риби, интересни факти за тях и защо екипът взема определени решения. Разбира се ако ви е досадно можете и да го изключите, но ние наистина харесахме непрекъснатото обяснение за това, което правим и защо го правим, както и фактите, които са наистина интересни.

Когато приключите с гмуркането, се връщате към малка подводница, която действа като база. Сканираните същества влизат в база данни, съдържаща информация за всеки вид. Подводницата е и възможност за чат с колегите на Мирай и телефонни обаждания до дома на семейството. Играта следва същият цикъл: върнете се в подводницата, говорете за откритията, гмуркайте се, връщайте се в подводницата, говорете за находките, гмуркайте се. Това е доста повтарящо се, но информацията за сканиране и възможността да видите снимките на подводницата, помагат донякъде за разбиване на ритъма. Освен това гмуркането всеки път е ефектно и страхотно.

Beyond Blue е не просто интересна игра, тя е брилянтен образователен инструмент. Нейните нива изглеждат по-скоро като колекция от спокойни, интерактивни лекции със забавление, отколкото като някакъв магически екшън – и това далеч не е лошо нещо. Играта е достъпна за почти всички платформи: PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows, Линукс, tvOS, Mac OS, iOS.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град