Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Fall Guys за начинаещи: как по-често да грабвате короната

Fall Guys за начинаещи: как по-често да грабвате короната

Аз детето | 2020-09-28

Fall Guys за начинаещи: как по-често да грабвате короната

Опитахте ли вече играта Fall Guys? Най-вероятно сте един от милионите геймъри по света, които почти всеки ден се наслаждават на шареното, но и оспорвано състезание с малките странни човечета! Но може и да сте от останалата част от света, която тепърва е решила да опита играта. В такъв случай може да ви се стори не чак толкова хубава и дори доста изнервяща след като почти никога не грабвате така желаното първо място. Но почакайте... Преди да отпишете играта завинаги трябва да знаете, че колкото и лесна да изглежда тя и да си мислите, че тук особена мисъл не се вкарва не е точно така. Само да карате героя си да търчи по-бързо не е достатъчно. Като във всяка игра и тук трябва малко стратегия. Така че ако искате да се насладите на играта истински ето няколко стратегии, които да следвате и които ще ви гарантират по-често грабване на желаната корона.

Не прекалявайте с пречкането пред другите

Всички знаем, че в такива игри прецакването на опонентите е в основата на победата. Във Fall Guys можете да бъдете изключително антагонистичен човек, като непрекъснато пречите на другите играчи. Има такава възможност. Грабването на играчите ги заключва на място за кратко, докато се борят да се освободят. Това може да звучи полезно, ако се състезавате или отблъсквате особено досаден човек, който иска да попречи на вас. Но не прекалявайте, колкото и да е забавно или по-точно да можете да упражнявате злодейския си смях пред играта, фокусирането върху други играчи по-често пречи, отколкото да помага за победа.

Този съвет звучи вярно поне на няколко карти. В особено стегнати карти като Tip Toe, където играчите трябва да открият правилния път до финала, пречкането може и да ви свърши работа. Но съпротивлението, което другите играчи оказват, ви позволява да имате по-малък контрол над героя си и може да се освободите, само за да паднете от нивото. Така например при Roll Out, която е цилиндрична сцена със секции, които се въртят в различни посоки, грабването на друг играч ви дава по-малко подвижност и може да паднете и всичко да приключи.

Въпросът е, че колкото повече се фокусирате върху себе си в предизвикателствата, толкова по-вероятно е да успеете.

Важно е да знаете кога да сте срещу другите отбори

Ако стигнете до отборен етап, поздравления! На път сте към първата си корона от Fall Guys. Недостатъкът е, че трябва да разчитате на хора, различни от вас. Не се притеснявайте – ако изпълните своята част, може би ще успеете да победите. И все пак можете да помогнете на отбора си, като активно подкопавате усилията на противниците. Има няколко етапа, при които съсредоточаването върху саботирането на другия отбор си струва.

За Rock N `Roll нивото ще трябва да избутате топката до края на препятствието и да я вкарате във вратата си. Има три отделни ленти за всеки отбор. Ще искате да работите с екипа си, за да извадите топката от перваза и да я търкаляте надолу по склона, където е вратата. Ако забележите един отбор малко пред вас, може би си струва да се отделите от собствената си топка и да избутате топката на вражеския отбор далеч от целта. Два отбора печелят този кръг, така че изберете отбора, който се справя най-зле и „помогнете“ за поражението им. Просто не забравяйте да се включите, ако вашият екип се бори, иначе усилията ви ще бъдат напразни.

Hoarders и Egg Scramble нивата са подобни. За първите трябва да имате колкото се може повече топки в секцията на вашия отбор. За Egg Scramble трябва да имате колкото се може повече яйца. И в двете нива работете срещу другия екип, като се фокусирате върху кражбата. Този метод работи само ако има равномерно разпределение на ролите, които хората поемат, така че планирайте съответно и не се страхувайте да промените стратегията си. Във Fall Guys няма комуникация, така че правете това, което смятате за най-добро. Понякога най-добрите ви усилия няма да са достатъчни. Но точно това е един от интересните аспекти на играта.

Играйте вратаря

Ето един съвет, който следваме винаги. При всяка игра ще срещнете футболно ниво, базирано на отбор, наречено Fall Ball. Почти във всеки мач забелязваме, че почти всички хора се стремят да вкарат топката в чуждата врата. Въпреки че нападението определено е ключово в това ниво, вие можете да увеличите шансовете към победа и по друг начин – като играете вратар. Играейки вратар, можете да блокирате други играчи да вкарват във вашата врата, като скачате или вървите по пътя на топката. Това дава известно време на вашия екип да навакса и да ви помогне да се защитите и да спечелите.

Това е чудесна алтернатива да играете в защита на отбора си, тъй като топката има някакъв импулс, а героите всъщност са доста бавни; без вратар, понякога няма достатъчно време за хващане на топката. Освен това не е необичайно отборите да си вкарват гол сами, защото се опитват да заобиколят една топка отзад, като само я бутат по-нататък. Това не е най-вълнуващото, но да си вратар е ценна роля.

Таймингът е ключът

Когато се втурвате към финала, може лесно да вървите сляпо напред и да се справите с препятствие точно преди да ви удари. Но вие ще искате да обърнете внимание на времето на нещата. В многобройни игри виждаме играчи да бързат напред с бързина, само за да стигнат до жалко падане до капризната розова дълбочина долу. Времето е много важно в няколко етапа на Fall Guys, така че нека да започнем.

Така например в нивото Gate Crash има порти, които се издигат и падат в ритъм. Те винаги са доста бързи и не е нужно да им обръщате много внимание, с изключение на крайното препятствие. В края ще се плъзнете надолу по наклон. После ви чакат три порти; двете отстрани се плъзгат в унисон нагоре и надолу, а тази в средата преминава на различен интервал от двете страни. Винаги се фокусираме върху портата, която започва да се издига. Оттам винаги се минава по-лесно и по-бързо.

Очевидно за всяко ниво с движещо се препятствие ще искате да планирате съответно. И не тръгвайте по средната рампа в края на The Whirlygig – просто ще ви съборят от ръба. Времето просто не помага за това. Но внимавайте със скоковете – безброй хора скачат напред с надеждата да излязат през отвор, който го няма. Бъдете търпеливи и ще успеете.

Забележете посоката на препятствията

На няколко нива ще имате редове, въртящи се в кръг или кръгли конвейерни ленти, движещи се в определени посоки. Ключът към всяка от тях е прост. Ако има конвейерни ленти, не вървете срещу тяхната посока, тъй като другите играчи ще ускорят напред. В крайна сметка ще стигнете до дестинацията си по-бързо, като следвате стрелките на конвейерните ленти, отколкото да се опитвате да тръгнете срещу тях. Това се отнася конкретно за Dizzy Heights.

За всяко ниво с въртящи се ленти, като The Whirlygig и Jump Club, вървете в обратната посока, в която върви лентата. Не се опитвайте да скачате с щангата зад себе си – скачайте с приближаването ѝ към вас, така че е по-малко вероятно да бъдете съборени. В случая с Jump Club, ще искате да вървите малко напред, за да сте сигурни, че горната лента няма да ви събори. След като горната и долната лента са достатъчно отдалечени, скочете с долната, която ви идва. Алтернативно, въртящите се брони като в Team Tail Tag могат да ви съборят и да ви оставят уязвими. Отидете в посоката, която те се люлеят, за да изхвърлите противниците и да избягате.

Ако стигнете до Fall Mountain, има няколко въртящи се препятствия към края. Играчите определено ще загубят преднината си в състезанието, ако се опитат да вървят в посоката, противоположна на въртящата се броня. Ако ви ударят, след като се движите в посока на посочения спинър, това поне ще ви повали в посока на целта ви.

Това са всички съвети базирани на времето ни с Fall Guys: Ultimate Knockout. Имате ли съвети или трикове за Fall Guys? Това помогна ли ви да спечелите? Споделете с нас в коментарите по-долу!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град