сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | 31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – камъчета с които да разказвате истории

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – камъчета с които да разказвате истории

Аз детето | 2019-08-02

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – камъчета с които да разказвате истории

Знаете ли, че много мъдри хора съветват, че за да ни е интересен животът, трябва да правим нещо ново и различно всеки ден. Нещо, което не сме опитвали досега! Не казваме, че вашият живот не е достатъчно интересен, убедени сме, че има много забавни неща, които правите всеки ден и че дните ви – особено през лятото – са изпълнени с малки и големи приключения. И въпреки това, защо през месец август – най-летния и най-приключенски от всички защо не опитате и нещо ново. Нещо за което никога не бихте се сетили. Как да го опитате след като не се сещате ли? Лесно – ние ще ви дадем идея. Всъщност ще ви даваме идеи всеки ден през целия август, които ще са коя от коя по-различни и цветни и които несъмнено ще оставят у вас хубави спомени. А дори и няколко сувенира. Можете да ги направите сами или пък да поканите приятели, родители, баба и дядо. Само ги опитайте!

Днешната ни идея всъщност можете да си запазите задълго и да я използвате не само през август. С нея можете да си играете сами, да си организирате забавна вечер с приятели и семейството и дори да използвате, когато просто сте на път или в училище и ви е скучно. Това е нещо като настолна игра, но без пионки и зарчета, а с камъни и силата на въображението. Все пак не познаваме дете, което да не обича да си измисля истории и да ги разказва. Така че задължително осъществете тази августовска идея – няма как да не ви хареса. Основното, което се използва в играта са въображението и камъчета разказващи истории. Сега ще ви разкажем и по-подробно за тези камъчета.

Сигурно ви звучат като нещо вълшебно и то си е точно така, но вълшебството няма да е толкова видимо отвън, колкото във въображението и думите ви. Какво точно представляват тези камъчета?

Поначало те са просто гладки, плоски камъни, които сте събрали отвън, от морето или пък сте купили от книжарничка за творчество. След това на лист хартия сте нарисували различни герои, може да са просто животни и хора, дори можете да нарисувате приятелите си или пък герои от любимите ви романи, приказки и филмчета. След това върху всеки камък се залепва по един герои и готово. Вече имате прекрасни приказни камъчета.

След като са готови с тях всъщност може да се играе по много начини, както казахме, просто трябва да ги оставите да развихрят въображението ви. Най-лесната игра, която децата от Филипините използват за първи път, за да изпробват камъчетата е следната:

На всяко едно дете се дават по 3 камъчета и то трябва да измисли история, включваща тези трима герои. Получава се доста забавно, някои истории стават смешни, други тъжни, трети пълни с екшън и приключения. И знаете ли, най-интересното е, че играта изглежда като един миг, а всъщност минават часове, защото така става когато камъчетата ви понесат на крилете на въображението.

Друг вариант е следният: разделяте се на отбори по двама или трима. Всеки взима по едно камъче, описва героя си и започва историята, след това вторият трябва да продължи, като също опише героя си и се слее с духа на историята на първия и я продължи, така прави и третият и накрая се гласува коя история на даден отбор е била най-хубавата. По подобен начин можете всички да измислите заедно история, една голяма обща и интересна приказка.

Можете да си поставите условие, при което трябва да разкажете история с не по-малко от пет камъчета или пък такава, която да съдържа определени думи.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град