новини детски

Начало | новини детски | "Животът ми като екшън герой" - нова книга за деца

"Животът ми като екшън герой" - нова книга за деца

Аз детето | 2014-12-26

"Животът ми като екшън герой" - нова книга за деца

"Животът ми като екшън герой" от Дженет Тажиян е предколедната изненада от издателство „Софтпрес". Това е книга 2 от поредицата „Историите на Дерек“.
Дерек има невероятната възможност да участва като каскадьор и дори като екшън герой в истински холивудски филм, в който голямата кинозвезда е известна тийнейджърка.
Когато обаче снимките започват, той научава, че заради главния герой трябва да носи перука – нещо, за което приятелите му ще го скъсат от подигравки. И, сякаш това не е достатъчно, родителите му искат да го разделят с домашната му маймуна, а най-добрият му приятел пуска в youtube унизително видео, в което Дерек не е в най-добрата си светлина. Може ли животът да е по-несправедлив?
Въпреки всички провали обаче неустоимият дванайсетгодишен чаровник се взима в ръце и даже успява да оправи нещата.

Още за книгата:

По-сърдечна версия на „Дневникът на един дръндьо“, която запазва хумора, но добавя повече история в сюжета.
„Киркус ревю“

Дайте тази книга на хлапетата, които мислят, че не обичат да четат. Може да промени мнението им.
„Буклист“

Освен страхотната история за едно момче (и неговото куче), за белите, в които се забърква и за научените уроци, които не се преподават в училище, книгата има и още един голям плюс – забавните илюстрации на думи, които Дерек сам рисува.
Цветомира Дукова, www.DetskiKnigi.com

В първата книжка изляза на български език Дерек ще се превъплъти в ролята на таен агент, който ще трябва да проучи миналото си. В останалите си „неработни” дни той е 12-годишно хлапе, което а/мрази да чете книги от списъците със задължителна литература и б/ненавижда да си прави речници с непознати думи, които е срещнал в текста.
Анастасия Карнаух

За автора
Дженет Тажиян е автор на множество популярни в САЩ романи за деца и тийнейджъри. „Животът ми като таен агент“ е първата книга от нейната поредица „Историите на Дерек“, която вече се превърна в международен хит, преведен на 13 езика.

За илюстратора:
Джейк Тажиян рисува илюстрации към различни думички върху картончета още от началното училище (в момента е на петнайсет) и вече има куп, по-висок от къща. Джейк обича да разхожда кучето си Синдър всяка сутрин.

Страници: 224
Цена: 11,99 лв.
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град