новини детски

Начало | новини детски | Започва третото издание на поетичния конкурс „Вълшебното перце“

Започва третото издание на поетичния конкурс „Вълшебното перце“

Аз детето | 2024-05-22

Започва третото издание на поетичния конкурс „Вълшебното перце“

По случай Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 24 май, предаването „Закуска на тревата“ на програма „Хоризонт“ на БНР и списание „Аз съм българче“ обявяват началото на третото издание на конкурса за авторски стихове, написани от деца и юноши „Вълшебното перце“.

В инициативата могат да се включат ученици на възраст от 7 до 16 години от училищата у нас и зад граница. Регистрацията за участие вече е отворена и ще продължи до 15 септември 2024 г. Участниците се регистрират чрез попълване на Google формуляр, като прикачат до три свои произведения на: https://forms.gle/dHNajmuCiDogadTw8.

Победителите ще бъдат определени от жури, а резултатите ще бъдат обявени на сайта на БНР в Деня на народните будители – 1 ноември.

Наградените деца ще участват в предаването „Закуска на тревата“ на програма „Хоризонт“, а техните стихове ще звучат през 2025 г. в национален ефир в радиоиграта „Деца четат поезия в ефира на БНР“. Авторите на отличените творби ще получат и награди: книги и детски рисунки от фонда на конкурса „Нарисувай ми слънце“ на Сдружението за български семейни ценности, традиция и култура „Българче“.

Конкурсът за поезия „Вълшебното перце“ се провежда в рамките на проекта „Деца четат поезия в ефира на БНР“, който стартира през 2012 г. в предаването „Закуска на тревата“. Повече от 600 деца от цялата страна, както и българчета, които живеят зад граница, са участвали досега в уникалния за радиоефира проект.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град