интересно

Начало | интересно | Започва издаването на нова поредица "Музикални книги за деца"

Започва издаването на нова поредица "Музикални книги за деца"

Аз детето | 2010-06-04

Започва издаването на нова поредица "Музикални книги за деца"

За празника на детето на пазара излиза първата книга от нова детска поредица – „Лебедово езеро”. Луксозното цветно издание е с твърди корици и приложен диск. На страниците на книгата увлекателно е разказано съдържанието на прочутия балет от Пьотр Илич Чайковски – вълшебната приказка за принц Зигфрид и неговата любима Одета, превърната в лебед от злия магьосник Ротбарт, приказка за любов и коварство, за вярност и възмездие.
Авторът Марко Зимса – известен австрийски продуцент и изпълнител на пиеси за деца, носител на редица награди, свързани с театъра и музика, сред които и наградата на германската звукозаписна критика, проследява съдържанието на балета действие по действие, като включва и обяснения за изпълняваните танци.

Книгата е илюстрована с прекрасните акварелни картини на Дорис Айзенбургер, изобразяващи действието на сцената. Дискът съдържа най-известните мелодии от балета в изпълнение на оркестъра на словашкото радио, като преди всяка част  завладяващия  глас на  родната актриса Калина Попова обяснява  на слушателите за нейното значение и за иснтрументите, с които се постига музикалния ефект.

Издателите се надяват, че с поредицата „Музикални книги за деца”, която включва произведения като „Вълшебната флейта“, „Четирите годишни времена“ и „Аида“, ще доближат шедьоврите на велики композитори до малките читатели, като ги направят разбираеми за тях, и ще събудят траен интерес към музикалната класика и изкуството.
Книгата може да се намери още от уикенда на Пролетния панаир на книгата в НДК.



Коментари
2 коментара

tq , ,

Публикувано на 26.09.2010

яко

Антония Пенева, 10 г.,

Публикувано на 26.12.2010

прекрасно

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град