интересно

Начало | интересно | Момиче на зодиака

Момиче на зодиака

Златиана Иванова | 2010-09-12

Моята любима книга е „Момичето на зодиака“ от Кати Хопкинс. Попаднах на тази книга след като видях един плакат в книжарницата на книга първа и книга втора. Веднага щом го видях ми стана интересно – какво ли ще представлява книгата. Попитах продавачката кога излиза книгата и тя отговори, че скоро ще излезе и ще я доставят в книжарницата.
Всеки ден след училище ходих в книжарницата да проверявам дали книгата е доставена и така в продължение на една седмица.

В Рецепта за съпротива (името на книгата) се разказваше за момиче, което се мести при леля си, защото баща й ще отсъства цяла година и Дану (така се казва момичето) се чувства нещастна в новото си училище и град. Тя се опитва да я изключат от новото училище, но в една интернет страница разбира, че е Момиче на зодиака и всичко се променя...

В книга втора (От смотанячка – богиня) се разказва за момиче, изпратено в пансион. Обаче в този пансион тя не познава никого освен една гаднярка, която живее близо до тях. В книгата тя се опитва да се сприятели със съквартирантката си, но тя е много тиха и срамежлива. След това разбира, че е Момиче на зодиака и променя коренно външния си вид.

Не след дълго открих и книга трета, в която се разказва за едно момиче на име Тори, което няма пари за да се запише в училищната екскурзия до Италия. Тя се срамува от бедността си и я крие от приятелките си. Когато разбира, че е Момиче на зодиака тя си мисли, че всичко ще се оправи, но след това разбира че тя самата трябва да се промени.

В четвъртата книга се разказва за една глезена принцеса, която си мисли, че целият свят се върти около нея, но един ден родителите й я изпращат в трудовъзпитателен лагер, където тя се държи лошо с всички. Когато й казват, че е Момиче на зодиака тя си мисли, че те не са наред.

В петата книга се разказва как Тиби организира парти, защото е Момиче на зодиака. Обаче тя не знае, че в пунша на леля й има мед и че планетите пощуряват от него...

В шестата книга се разказва за момиче, което се записва за училищната пиеса, но преди пиесата тя си счупва ръката и не може да участва, но не се отказва и продължава напред. Тя и приятелите й събират много пари за болницата, в която има много болни деца, които се нуждаят от лечение.

Сега очаквам новата книга „Клубът на шаферките“, където се разказва за моята зодия.
Книгите, за които разказах са:
1. „Рецепта за съпротива“
2. „От смотанячка – богиня“
3. „Рецепта за успех“
4. „Глезената принцеса“
5. „Звездно дете“
6. „Танцуващата кралица“
7. „Клубът на шаферките“
Харесвам тези книги, защото в тях се разказва за различни ситуации, в които можеш да попаднеш и как да се справиш с тях.

Участва в конкурса "Разкажете ни за любимата си книга"


 



Коментари
5 коментара

Криси , 10 г.,

Публикувано на 12.09.2010

Много интересна книга.Със сигурнуст ще си я взема.

не казвам не казвам, не ка г.,

Публикувано на 17.09.2010

и на мен ми е любима

Rosi , 12 г.,

Публикувано на 11.02.2012

Tazi kniga e strahotna! trqbva da pro4eta vsi4kite knigi ot poredicata,a sam 4ela samo 3.

дари , 10 г.,

Публикувано на 22.07.2013

Чела съм 6 от тях но нали зодиите са 12 не трябва ли и книгите да са толкова

.............. ........, 14 г.,

Публикувано на 12.01.2017

В коя книга се разказва за зодия риби?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град