игри за навън

Начало | игри за навън | 7 бързи идеи за забавления за празничните майски дни

7 бързи идеи за забавления за празничните майски дни

Мирела Любенова | 2019-04-30

7 бързи идеи за забавления за празничните майски дни

Ах, почивни дни – любимият „учебен предмет“ на всички ученици без изключения. Колкото и да обичате да четете поезия или интересни разкази, да научавате различни неща за животните и за собственото си тяло или пък да смятате сложни задачи, няма как да не харесвате и почивните дни. Купищата свободно време във всеки час, спането доколкото си поискаш и изобщо пълната свобода. Понякога обаче се случва ваканцията и да доскучава, дори и само да е една седмица. Случва се също така и родителите ви да искат да правите нещо полезно, а не само да висите пред компютъра или телефона. Е, точно за такива случаи сега за вас имаме 7 бързи и забавни идеи, които да реализирате през майските празнични дни, които вече започнаха. С тях не само ще се забавлявате, но ще удовлетворите и желанието на родителите си да „правите нещо по-полезно“.

#1 Посетете музей или библиотека

Едва ли там, където живеете няма местен музей или библиотека. Защо тогава не ги посетите? Ще видите интересни неща, които няма да намерите другаде, както и куп забавни книги. Освен това все повече се организират и специални събития и работилнички за деца на тези места. Там ще можете да правите неща, които ги няма никъде другаде. Просто опитайте! Пък и ако не ви хареса винаги можете да си тръгнете, това не е като да си на училище.

#2 Опитайте нов спорт

Въобще няма нужда да си наемате специален треньор или нещо такова. Това можете да направите по-късно ако решите, че този спорт наистина много ви харесва. Иначе просто прочетете правилата, вземете си няколко приятели и започнете. Можете ли например да карате скейтборд... Ако не – сега е точното време да опитате. Дори имаме няколко основни съвета за целта ето тук. Ролерите и кънките също са много интересни и дори и за тях имаме специални съвети. Дори и да не е нов спорт, можете просто да поритате футбол, да вкарате няколко коша и какво ли още не.

#3 Ролеви игри

Мислите си, че да се преструваш на някого или нещо е игра само за малчовци... Много грешите! Ролевите игри са изключително забавни и дори и да не искате да повярвате, възрастните също го правят и им е забавно. Дори си имат специални клубове за целта. Защо и вие не си основете такъв, пък дори и само за седмица. Всеки ден можете да играете различна ролева игра: можете да се преструвате на герои от любим филм или компютърна игра. Забавно е и интересно!

#4 Организирайте си пикник

Неведнъж сме ви давали подобно предложение, но и няма да спрем, защото за нас пикникът е идеалният начин да прекараш весели мигове под лъчите на слънцето, в компанията на чуруликащите птички. Малко сандвичи, любим сок или студен чай, топка или пък федербал и пикникът е готов и е идеален.

#5 Домашни научни експерименти

Научните експерименти у дома са просто върха! Те са забавни и интересни, докато ги правите не само ще научите нещо ново за света около вас, но и ще се забавлявате безкрайно. Не знаете как се правят ли? Тогава вижте тук, имаме купища интересни предложения.

#6 Напишете приказка

Няма дете на света, което да не обича приказките! Това си е просто факт! Но какво ще кажете за идеята вместо да четете да си напишете ваша? Няма ли да е интересно! Освен това с днешните възможности можете лесно да я качите в интернет, стига да искате. Можете да ни я изпратите дори и ако преценим да я публикуваме. Така ще я видите не само вие, семейството и приятелите ви, но и още куп деца и кой знае, може да се окаже, че сте наистина добър в писането и да станете известен писател.

#7 Садете растения

Не всяко дете се сеща за това. Всъщност едва ли някое се сеща, но е забавно и полезно да посадите нещо. В градината или дори пред блока. Дръвче, цвете или храстче. По този начин ще направите нещо ново и ще помогнете на света да стане по-хубав и красив. А и сме убедени, че поне един съсед ще ви похвали за усилието, което няма как да не предизвика у вас чувство на гордост. Може пък и други да се включат и накрая мястото пред дома ви да стане зелено и красиво. Все пак всяка промяна към по-добро започва с малка крачка и една пролетна ваканция.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град