покани

Начало | покани | За Деня на бащата: Военноисторическият музей предлага много атракции за децата и техните бащи

За Деня на бащата: Военноисторическият музей предлага много атракции за децата и техните бащи

Аз детето | 2017-06-06

За Деня на бащата: Военноисторическият музей предлага много атракции за децата и техните бащи

Ден на бащата, посветен на специалната връзка между детето и бащата, ще се състои на 10 юни от 10.00 до 18.00 ч. Входът ще бъде свободен. Ще могат да се видят много атракции в Националния военноисторически музей (НВИМ), съобщиха от музея. Специално за събитието Българската армия ще представи военни машини „Мерцедес“, бойна бронирана машина „Командо-Селект“, високопроходима линейка, участвала в мисии, и учебна катапултна седалка.

Всички желаещи ще могат да влязат в кабините на хеликоптер Ми-24, самоходна минохвъргачка „Тунджа“ и ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“, които са част от експозицията на музея. Ще бъде обособено пространство за бебета, в което със специални активности ще се насърчава партньорството между родителя и детето. Конструктор за млади откриватели, оригами, сглобяване на къщички, видеоигри, състезателни тренажори, решаване на логически задачи, разнообразни интерактивни игри не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото им въображение.

Децата ще имат възможност да скачат на огромен матрак, да програмират роботи, да създават видеоигри или сами да си направят ключодържател или магнит от дърво. Ще има и лятна читалня. Бащите ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, както и да се насладят на увеличен, напълно реалистичен модел на многоцелеви изтребител JAS-39 Gripen, специализиран автомобил за пътна помощ, трактор, телескопичен товарач, комбиниран багер-товарач и влекач, на който децата ще могат да се качат и да си направят снимка, която да получат на магнит.

Една от най-големите авиокомпании в света ще има зона за забавление, към която в следобедните часове ще се присъедини и Марио Бакалов – българинът, който пилотира най-големия пътнически самолет в света. Тази година в Деня на бащата се включват и филиалите на НВИМ във Варна – Парк-музей на бойната дружба 1444 г. и Военноморският музей.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град