игри за навън

Начало | игри за навън | Вместо да седите пред телевизора, компютъра или електронната игра – още 5 забавни неща, които да направите този уикенд

Вместо да седите пред телевизора, компютъра или електронната игра – още 5 забавни неща, които да направите този уикенд

Аз детето | 2019-03-08

Вместо да седите пред телевизора, компютъра или електронната игра – още 5 забавни неща, които да направите този уикенд

Какво планирате да правите през почивните дни? Може би да си напишете домашните и да поспите малко повече, но това за щастие определено няма да ви отнеме цялата събота и неделя! Силно се надяваме, че няма, защото в тези дни е време за почивка, време да дадеш на ума ти да си отдъхне от задълженията и да правиш нещо приятно, нещо, което със сигурност обичаш повече от ученето на химическата формула на водорода или през коя година е започнала някоя война. Без съмнение за любими дейности през уикенда повечето от вас се сещат за интересен филм по телевизията, компютърни игри или въобще неща, които включват зяпане на екран. Ние обаче ви съветваме да не правите това през всички почивни дни. Естествено отделете малко време на любимата си игра, любимите си клипове с котки, кучета или други животни, но опитайте и нещо ново. Нещо забавно, което не включва екран. Така ще си починете още по-добре, а кой знае – може да се окаже, че дори е по-весело. Ако все още не сте се сетили за нищо такова, предлагаме ви нашите най-любими неща. Опитайте – без съмнение ще ви харесат.

Писмо от бъдещето

Сами или още по-добре с братя, сестри и други членове на семейството можете да се позабавлявате чудно, да се посмеете заедно и да общувате както скоро не сте го правили. И то благодарение само на едно просто писмо! Фантазирайте и творете заедно като напишете писмо за своето семейство от бъдещето. Представете си, че сте някъде на екскурзия, но през 3300 година и разказвате какво сте правили и къде сте били. Или пък си представете, че разказвате на приятел или на своето собствено дете или внуци, които живеят в бъдещето – какво е било миналото. Можете да използвате и рисунки или пък даже изрезки от вестници и списания. Много е забавно и знаете ли, ако после запазите това писмо, след години то ще се превърне в приятен спомен и скъп подарък за някого, а пък кой знае – може да има дори и колекционерска стойност...

Бисквитки за всички

Ухание на прясно изпечени бисквитки, кексчета или друга подобна вкуснотия... Това си е едно добро начало или пък край на почивните дни. Така че защо не съберете приятелите и не намерите някоя вкусна рецепта, с която заедно да си направите сладки. Знаем, че готвенето често не попада в списъка със забавни за правене неща, но особено с приятели, то може да е много забавно. Просто опитайте – пък и ще имате бонус – вкусно похапване.

Сапунени мехури

Няма да ви убеждаваме колко хубаво е да си правиш сапунени мехури – това всеки го знае. Така че ако сте ги забравили – сега е моментът да си ги припомните. При това с тях стават много забавни игри – можете да ги гоните, можете да накарате домашния любимец да ги гони (кучетата и котките също обожават това), можете да си направите състезание кой сапунен мехур ще отлети най-високо, ще бъде най-голям, ще издържи най-много време без да се спука. Вижте само колко забавления могат да ви осигурят малко сапун и вода.

Надникнете в кутията с играчки

Уикендът е идеалното време да си припомните някои позабравени играчки на които със сигурност им липсва вашата компания. Всички онези колички, кукли, плюшени мечета, за които вече сте решили, че сте твърде големи много ще ви се зарадват. Освен това знаете ли какво: всъщност не сте чак толкова големи, сигурни сме, че ще ви е приятно отново да си поиграете с тях за момент.

Хванете добрите стари топки за игра

Колко игри знаете с топка? Хиляди? Милиони? Тогава защо сте оставили топката самотна да хваща прах в мазето или килера. Извадете я и излезте навън за една добра стара игра на топка. Няма нищо по-хубаво и приятно от това! Дори и да сте сами – започнете играта и ще видите колко бързо и други деца ще се присъединят към вас – стари и нови приятели. Никой не може да откаже един футбол, баскетбол или дори пиян морков, или друга игра с топка.

Снимки: alihasadd25 и StockSnap on PixabayКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град