игри за навън

Начало | игри за навън | Докато не се е разтопил снегът е време за игра

Докато не се е разтопил снегът е време за игра

Мирела Любенова | 2019-01-10

Докато не се е разтопил снегът е време за игра

Хладният въздух, който усещаш с всяко вдишване, хрущенето и скърцането на току-що навалял сняг, което чуваш под обувките си, всичко е така бяло и красиво. Сняг, на който няма нито една следа – все едно си първия човек, който стъпва на тази земя. Красивите снежинки, които нетърпеливо падат от небето в красив танц, дърветата покрити с нова и красива чисто бяла премяна. Е, не е ли красиво, когато завали сняг? При това красотата не е единственото, което снегът може да ни даде. С негова помощ стават и най-уникалните игри! Нима все още не сте си играли… Тогава точно сега е момента – побързайте, докато снегът не се е стопил. А за да не губите време да измисляте игри, почерпете забавления от нашите предложения.

Снежна криеница

Не се смейте, абсолютно възможно е да играете на криеница в снега и даже е много забавно. Ако е навалял достатъчно можете да си направите малка снежна крепост и да се криете в нея. Понякога не го забелязваме, но дори и да не сме облечени в бяло или да нямаме камуфлажната козина на полярните мечки, снегът някак си пак успява да ни направи по-невидими, а стъпките ни по-тихи. Така че опитайте и ще видите колко по-предизвикателна и интересна е снежната криеница от обикновената.

Снежен човек

Знаем, че всеки път, щом стане дума за сняг го споменаваме, ама няма как. Коя по-забавна игра е издържала проверката на времето от правенето на снежен човек. При това въобще нямаме предвид просто няколко топки сложени една върху друга. Можете да си направите снежен Олаф, котка или пък нещо друго. По-трудно е, но пък е и още по-забавно.

Не стъпвай извън следите

Някога опитвали ли сте да ходите по стъпките на някой друг в снега? Ние сме и трябва да ви кажем, че е доста забавно. Целта е да стъпите точно както и другия човек без да излизате от стъпките му. Можете да ходите по снежните стъпки оставени от някой случаен минувач или пък да използвате свеж сняг, където да направите широки великански стъпки, заешки подскок или няколко подскока на един крак и да видите дали останалите ви приятели ще успеят да направят същото или пък без да ви гледат, докато ги правите дали ще се усетят как точно сте оставили дадената следа, за да я повторят.

Снежни ангели

Кой от вас може да направи най-големия снежен ангел? А най-много за една минута? Отговорите на тези и много други въпроси можете да намерите с една чудна снежна игра. Всеки обича да легне в снега, да разпери ръце и крака и след това да се изправи, за да види какво точно е сътворил. Всеки може и да прави снежни ангели, но кой от вашето семейство и приятели може да направи най-големия, най-много, най-красивия, най-странния... Все въпроси, които очакват да намерите отговорите им.

Намирането на забавни игри в снега не е толкова трудно. Помислете за игри, които вие и вашето семейство обичате да играете, а след това просто включете в тях и заобикалящия ви сняг. Всички игри на открито които обичате можете да играете в снега. Футболът може да е малко труден… но все пак е 100% изпълним! Забавлявайте се със снега сега, защото се топи бързо и няма да е наоколо за дълго време!

Снимки: Az-deteto.bg

Вижте още забавни снежни нещица:
Животинки се радват на първия сняг
Японските снежни човеци – не просто сняг, а изкуство
Полезни съвети как да направим идеалния снежен човек



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град