малък готвач
Вкусни и разхлаждащи динени близалки
Най-накрая се усеща пристигането на така дългоочакваното лято и вече дори усещаме топлината. Слънчево, топло и спокойно. Време е за забавни приключения, игри и разходки, а също и разхладителни вкусотии. Няма нищо по-освежаващо и разхладително в горещ летен ден от прясно нарязана дния, нали? Тя е здравословна и вкусна. А сега какво ще кажете да си направим и едни интересни динени близалки. Лесно е – трябва да замразите малко диня и да я сложите на клечка. Ако искате та опитате тази идея, ето и цялата рецепта.
Необходими продукти:
- 5 чаши от месото на динята – може да помолите някой възрастен да ви я нареже на малки парченца и задължително махнете семките
- 1/2 ч. чаша захар
- половин шоколад – него също начупете на малки парченца
- половин чаена чаша сок от лимон
- чаши за еднократна употреба
- клечки
Начин на приготвяне:
Сложете динята и захарта в купа и с вилица я намачкайте хубаво така че да стане на каша. След това я сложете във фризера за половин час. След половин час я извадете, разбъркайте, добавете парчетата шоколад и пак разбъркайте. Знаете, че всяка диня има семки, така и нашата ще има, само дето ще са шоколадови и вкусни. Във всяка чаша сложете до половината от диненото пюре и отново сложете за половин час в камерата. След това отново извадете и полейте замръзналото динено пюре с пласт лимонов сок. Ако ви е прекалено кисел можете преди това да го разредите с малко захар и вода. След това внимателно забодете и по една клечка по средата на почти готовите динени близалки. След това отново върнете във фризера за 2-3 часа. За да можете след това да си хапнете близалките извадете ги от фризера и ги оставете на стайна температура за 1-2 минутки. Внимателно хванете за клечката и измъкнете близалката от чашата.
Почерпете и приятели, ще останат очаровани.
вики андреева, 7. г.,
Публикувано на 30.08.2015
тези динени близалки изглеждат страхотно
вики андреева, 7 г.,
Публикувано на 02.09.2015
е не съм ги правила