малък готвач

Начало | малък готвач | Красиви цветя от кренвирши и яйца

Красиви цветя от кренвирши и яйца

Аз детето | 2015-04-29

Красиви цветя от кренвирши и яйца

Неведнъж сме ви казвали и доказвали, че отдавна храната ни не е само храна. Има толкова талантливи готвачи, които не просто правят храната вкусна – те я превръщат в истинско произведение на изкуството. Но какво ще кажете за следното: да ви покажем един много лесен начин, по който можете да направите красиви цветя от кренвирши и яйца, а също са и вкусни. Те могат да са ядат както направо, така и да служат за украса на салати и различни други вкусни ястия. Следващият път, когато мама приготви любимото ядене на семейството ви, вие направете тези цветя и украсете с тях всяка порция. Ще бъде голяма изненада за всички и яденето ще бъде още по-вкусно.

Необходими продукти:
кренвирши
яйца
клечки за зъби
стръкчета магданоз

Количеството на всички продукти зависи от това, колко цветя искате да направите.

Приготвяне:
Първо обелете кренвиршите и ги разрежете на две по дължина. След това направете напречни разрези, които не трябва да стигат до края. Оформете кръгчета, които да захванете с помощта на клечка за зъби. Вътре чукнете по едно яйце, леко посолете или сложете малко черен пипер.
Готовите цветя може да ги запържите в тиган или да ги изпечете във фурната, като предварително сте сложили хартия за печене. . За клончета можете да използвате стръкове магданоз, копър или целина. Ако сте талантливи в карвинга, можете да направите красиви листенца от краставица, ако ли не, използвайте тези на целината.
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град