новини детски

Начало | новини детски | Вежен Велчовски и Лиза Шопова подготвят актьори за професионалната сцена

Вежен Велчовски и Лиза Шопова подготвят актьори за професионалната сцена

Аз детето | 2013-11-12

Вежен Велчовски и Лиза Шопова подготвят актьори за професионалната сцена

На 16-ти ноември 2013 г. (събота) в София се провежда кастинг за младежи от 14 до 25 години за нова актьорска школа с преподаватели актьора от Младежки театър "Николай Бинев" Вежен Велчовски и дъщерята на знаменития Наум Шопов – Лиза Шопова.
Кандидатите трябва да подготвят по един материал по личен избор: монолог от пиеса, откъс от проза, стихотворение или басня.

Младите театрали, които преминат през ситото на кастинга ще изучават обща психофизическа подготовка на актьора, актьорство за драматичен театър, сценично движение, техника на говора и художествено слово в продължение на две учебни години, организирани в четири модула. В края на всеки модул младите актьори ще представят продукция пред публика. След края на втората година успешно завършилите обучението могат да участват в майсторските класове на МОНТФИЗ по актьорско майсторство, в които на професионален принцип се подготвят цялостни теaтрални спектакли - там учениците от школата ще могат да си партнират на една сцена с професионални актьори.

Репетициите в новата школа ще се провеждат всяка събота и неделя от 10:00 до 13:15 часа. Първото занятие е на 17 ноември, неделя.  

Записвания за кастинга се правят на телефон 089 911 82 52 до 14-ти ноември 2013 г.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град