новини детски

Начало | новини детски | "Замръзналото кралство" е най-касовата анимационна премиера у нас

"Замръзналото кралство" е най-касовата анимационна премиера у нас

Аз детето | 2013-12-03

"Замръзналото кралство" е най-касовата анимационна премиера у нас

Снежният човек Олаф и бойната му дружина този уикенд разтопиха сърцата на рекорден брой зрители у нас и извоюваха на "Замръзналото кралство" титлата най-касова анимационна премиера на "Дисни" в България. 33 452 човека се докоснаха до ледената магия на Елза през премиерния уикенд на филма, който е най-силният у нас тази година за анимационна продукция с приход от 311 217 лв. Смразяващо добрите резултати на филма го поставиха в челната тройка на най-касовите анимационни премиери у нас, след „Ледена епоха 3“ и „Ледена епоха 4“.

Тридневният дебют на анимацията в световен мащаб генерира приход от 66,7 милиона щатски долара. В рамките на първите пет дни от премиерата филмът изкара 93 милиона щатски долара и задмина „Рапунцел и разбойникът“ (68,7 милиона щатски долара). Петдневните резултати подобриха и рекорда на „Играта на играчките“ (80,1 милиона щатски долара), който държеше най-добрите резултати за премиера в уикенда на Деня на благодарността.
 

"Замръзналото кралство" докосна зрителите със затрогващата история на красивата Анна, която се впуска в опасно приключение, за да върне любовта на сестра си Елза, надарена с необикновения талант да замразява всичко около себе си. Заедно с опърничавия планинец Кристоф, бъбривия снежен човек Олаф и добродушния елен Свен, Анна се отправя на дълго пътешествие, в което ще открие много повече от това, което търси. Много смях, куп чудати същества и една шейна неловки моменти придружават четирмата приятели по пътя към замъка на снежната кралица, превърнала кралство Арендел в ледено блокче.

На български филмът звучи с познати гласове. В ролята на непокорната Анна се превъплъщава певицата Весела Бонева. Елза звучи с гласа на Надежда Панайотова, а ролята на Кристоф е поверена на Момчил Степанов, познат на зрителите от X-Factor.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град