приказки от деца

Начало | приказки от деца | Вещица в класа

Вещица в класа

Шели, 9 г., София | 2007-01-30

Беше слънчев ден 8 февруари. Беше четвъртък и Алекс носеше карта за часа по история. Когато звънецът удари учителят влезе грабна картата от ръцете на Алекс и преподаде урока. Аз се ядосах. Малко по малко косата на учителя започна да щръква. Аз се стреснах
- Възможно ли е аз да го правя в яда си?
Изведнъж видях че стискам гривната си точно по средата където беше кристалната луна. Изведнъж очите ми светнаха: аз съм вещица!!! Тогава натиснах по-силно гривната и си помислих как ли учителя ще изглежда в розова пола?...
- Ей, Орлов ти си по пола! - извика Жени.
Учителя Орлов се погледна и пребледня - беше в розова пола и стискаше здраво чанта с бледорозови пайети по нея. Класа прихна. Орлов си взе чаша кафе и рухна на стола. Навън времето бе сияйно но помрачено от бандата хулигани на училището. Те ме заплашиха че може днес да хапнат пюре от мене а аз само стиснах гривната си. Тогава Честър най-гадният от триото идиоти продължи да ме заплашва но аз само казах:
- Добър стил за шапки! - и избягах.
Честър опипа главата си и се оказа че всички имат по една огромна жълта капела с цветя на главата си. Следващият час беше математика. Учителката Стелева се държа много гадно с мен.
- Двойка мила! Много си зле. - и ми поиска личната книжка.
Аз само натиснах гривната и задачите по дъската станаха верни а на челото на
Стелева пишеше:
- ,,Това вътре в главата е за двойка' Класа прихна. Стелева веднага се огледа за парцал а аз само натиснах гривната си. В същия миг Стелева, запищя - гъбата за дъската триеше челото и. От гъбата се стичаше мръсна кална вода а Стелева кряскаше и размахваше ръце и крака. Аз вече се славех в училище като ,,тайният магъосник за смях', а от бандата на Честър като ,,ей сега ще го премажа тъпака'. Когато отидох в къщи брат ми започна да ме дразни - за тебе няма мляко!!! Аз стиснах гривната и в същия миг чашата на брат ми беше празна а до мен имаше две на които пишеше: "за братя забранено". Когато си легнах стиснах гривната и раницата ми се самоподреди а домашните самонаписаха. После още веднъж я натиснах и по тавана се самонарисува движеща се светеща Слънчева система.
Ау, колко е готино да си вещица!!!

Коментари
3 коментара

Дария Иванова, 8 г.,

Публикувано на 19.08.2008

Вълшебна приказка.

Наталия Георгиева, 9 г.,

Публикувано на 21.03.2009

много е хубава много е вълшебна

велина , ,

Публикувано на 26.08.2009

Шели ти си родена писателка!Приказките ти са толкова прекрасни и увлекателни че..Браво!Направо нямам думи

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град