интересно

Начало | интересно | “Бон-бон” и Румънеца и Енчев пеят за децата по света

“Бон-бон” и Румънеца и Енчев пеят за децата по света

Аз детето | 2009-09-18

“Бон-бон” и Румънеца и Енчев пеят за децата по света

Песента “Обичам те” на Румънеца и Енчев, записана със специалното участие на вокална група “Бон-Бон”, получи своята видео премиера в първия учебен ден – на 15 септември 2009 г.

Песента “Обичам те” е създадена от Енчев за неговия първороден син, но Румънеца посочва, че я посвещават на всички деца по света. Когато чува за пръв път мелодията на песента “Обичам те”, продуцентът на детска вокална група “Бон-Бон” Рози Караславова решава малките певци да участват като равностоен партньор в проекта. Това не е първият съвместен проект на децата с Румънеца и Енчев. Групата работи съвместно с популярния дует от 12 години, а вече се превръща в традиция участието на “Бон-Бон” в благотворителни проекти за деца.

“Това е най-емоционалният ни проект досега. Песента “Обичам те” е за всички, които обичат.”, категорични са Румънеца и Енчев. Двамата изпълнители представят проекта си на УНИЦЕФ, която оценява по достойнство песента и я приема за химн на последната си кампания за ранно детско развитие “Мълчанието днес ражда викове утре”.

Режисьор на клипа към песента “Обичам те” е Васил Стефанов, с който Румънеца и Енчев са работили и по други свои успешни проекти. Концепцията на видеото е да се пресъздаде кампанията на УНИЦЕФ, но през погледа на децата. В снимките участват най-малките “бонбончета”, на възраст между 3 и 5 години, които за учудване на екипа се държат като професионалисти.
“Да се работи с малките певци от “Бон-Бон” бе леко и забавно, а записите се получаваха от първия път – нещо трудно дори за опитни изпълнители. “Бонбоните” изпълниха ролята на родители толкова добре, че ни провокираха да се замислим дали децата не са по-мъдри от възрастните и от какво всъщност имат нужда”, споделят от екипа, участвал в реализацията на проекта.

Коментари
2 коментара

Биляна Масова, 9 г.,

Публикувано на 05.12.2009

много готина песен

Анатолий Гацев, 33 г.,

Публикувано на 01.03.2010

искам да пожелая на всички деца в целият свят им пожелавам здраве и късмет и винаги да пеят и да се веселят с всицки останали деца на света не зависимо от нациолноста на детето от коя държавае и нека бог винаги да ви закриля и света богородица.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град