интересно

Начало | интересно | Весело беше на празника на буквите за представянето на книжката „Аз и дислексията”

Весело беше на празника на буквите за представянето на книжката „Аз и дислексията”

Аз детето | 2009-05-25

Весело беше на празника на буквите за представянето на книжката „Аз и дислексията”

БТК и онлайн медията Az-deteto.com организираха детския празник на буквите на 23 май за представяне на книжката „Аз и дислексията”. Книгата има за цел да запознае децата и техните родители със състоянието дислексия и включва обща информация, игри и съвети.

Детският празник на буквите е част от кампанията „Ателието на Леонардо” и се проведе пред театър “София” в парка Заимов. Децата, които се включиха в празненството, имаха възможност да участват в конкурсите за рисунка на букви с тебешир и за най-артистично изпълнение на стихотворение или песен за буквите. Всяко дете ще получи книжка и тениска, шапка или значка от Az-deteto.com. Наградите за отличените в двата конкурса са също комплект за рисуване от онлайн медията и мобилен телефон с предплатена карта, осигурени от БТК.

Най-добрите малки артисти оцениха лицата на кампанията „Ателието на Леонардо” групата D2 и режисьорът Борис Десподов и Екатерина Кънчева от театър „София”. Водещ на събитието бе Иван Матев (Супер Любо).

Мащабната кампания „Ателието на Леонардо”, която стартира официално през ноември 2008 г., има за цел да развива творческите умения на деца и младежи с дислексия, чрез средствата на изкуството и спорта. Инициативата носи името на един от най-известните дислексици в света – Леонардо да Винчи и е съвместен проект на Първия национален център по дислексия и БТК.

Инициативата е представена онлайн - http://leonardos2008studio.wordpress.com/ с кратък профил, информация за работилниците в програмата, мнения за дислексията на популярни лица от науката, шоубизнеса и спорта.

Вижте повече снимки от празника

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град