любопитно

Начало | любопитно | “Котленче” се завърна от турне в Полша

“Котленче” се завърна от турне в Полша

Аз детето | 2008-07-12

“Котленче” се завърна от турне в Полша

Когато 22 деца от ансамбъл “Котленче” при Център за работа с деца гр. Котел слязоха от автобуса на автогарата в града, родители и посрещачи с учудване наблюдаваха едно тяхно ново изпълнение.

Без да бързат да се разотидат по домовете си, след 7-дневното турне в Полша, децата танцуваха и пееха съчинените от тях песни по време на пътуването.

Така, с песен и танц на българска земя приключи пътуването на талантливите котленски деца до Полша, където в продължение на седмица те представиха българския фолклор на V Международен детски фестивал за фолклорни танци”FYRTEK” в гр. Търновска гора – Полша.

Във фестивала участваха още състави от Турция, Румъния и два колектива от Полша. Фестивалът нямаше конкурсен характер, негова единствена цел бе представянето на различни култури пред многобройна полска публика.

Фестивалната програма започваше всеки ден в 15 и свършваше в 20 ч. танцуваше се на сцени в града и съседни населени места.

ДФА“Котленче” имаше концерти всеки ден, на различни сцени. В програмите, за чест на ансамбъла, организаторите му поверяваха откриването или закриването на концертите.

“С голямо въодушевление полската публика аплодираше малките изпълнители по време на концертите, радваха им се и танцуваха заедно с тях. Освен от великолепната хореография и прекрасно изпълнение, публиката остана очарована и от пъстрото многообразие в костюмите на ансамбъла” – сподели г-н Йовчо Георгиев, ръководител на ансамбъла.

За всички участници беше организирана разходка из града и запознаване със забележителностите му.

Децата посетиха много интересни места – Аква парк, Мина за добив на сребро.

Българчетата си тръгват с диплом за участие, плакет на фестивала и почетния знак на града, подаръци и най-вече със спомена за преживяното и видяното.

Пътуването на танцьорите до Полша е изцяло за сметка на родителите на децата и финансовата помощ на Държавна Дивечовъдна Станция гр. Котел “Берко – 90“и приятели на “Котленче”.Коментари
5 коментара

Теодора Никова, 10 г.,

Публикувано на 20.09.2008

Здравейте аз съм Теодора и сам участничка в детски фолклорен ансамбъл Котленче в този Състав са едни от най-талантливите деца които познавам , просто няма като тях . Може да ми се смеете но това е истина . Танцувам от 5 годишна и още си спомням за всичките преживяни моменти , никога не бих ги забравила , много ми липсва идеалния учител Г-Н Йовчо Георгиев с него сам прекарала 5 години всеки ден но за съжаление той си замина в друг град за да подреди нацяло живота си никога няма да го забравя мисля че и той няма но разбира се ще си има нов състав не мога да му кажа нищо радвам се че е жив и здрав по добре без нас без проблеми от колкото с нас с проблеми. Знам че никой от моите приятели в ансамбъла няма да го забравят висчки ще си спомняме за него и ще поддържаме връзка ако мога да напиша само един кометар той ще бъде доста дълъг не мога да изкажа с думи всичко което сам преживяла с него той е идеален с него сме пътували чак и в Европа и сме обиколили цяла България няма градче което да не сме посетили даже да сме с еднакви танци макар че не е така ще продължавам да съм в този ансамбъл докато той самия не приключи с нас е това е от мен помислете си добре ако сте от котел или местата където сме ходили дали ще ни забравите когато котленче се изтрие от този свят

Николай Ненчев, 12 г.,

Публикувано на 27.09.2008

Здравейте аз се казвам Николай и аз като тедито участвам в Детски Фолклорен ансамбъл Котленче.В Котленче са най талантливите деца които познавам и наистина е така.Аз танцувам от 1 клас а сега съм 6 толкова много спомени имаме с ансамбъла.Учител ни е Йовчо Георгиев той ни направи много по добри в танците и ни разведе из цяла България няма град4е което да не сме посетили.Ходили сме не само ж България но и 4ак в Европа сме пътували.На много танци ни е у4ил като Гергьов ден ,Котлен4е,Кратун4овци,Килимарки,Свир4овци ,Вла6ки игри,Букет от България и Палитрата това маи са вси4ките танци които сме у4или.Котлен4е дори и да се разпусне вси4ки 6те до помним.Когато идвате в на6ия град Котел или на местата където сме ходили си помислете добре дали 6те ни забравите когато котлен4е се изтрие от този свят. От Николай Нен4ев танцйор от ДФА Котлен4е гр.Котел

Михаела Стефанова, 11 г.,

Публикувано на 29.09.2008

Здравеите аз се казвам михаела и аз като николай и тедка танцувам в ансамбъл котленче там са най-добрите и умни деца.Само че аз съм от 3 години там 1г бях 1 група а другите 2 във котленче за тези 2г се промениха много нешта знаех движенията които 2група са учили докато ние не бяхме и виждали.И така неусетно минаха 2 години ходихме на различни места.Дойде и мигът за полша но не можах да отида защото нямах възможност да ми направят паспорт.Г-н Йовчо ни научи на много движения и аз много му благодаря дано да има и още пътувания в други държави .За съжаление той замина в друг град но си идва заради нас много съм щастлива че тази година ще е пак при нас ние никога няма да го забравим всички го обичаме много довиждане

Благовеста Панкова, 10 г.,

Публикувано на 13.01.2009

АЗ сам част от ДФА Котленче.Ние сме много талантливи и хпдим на големи торнета ж други държави.Това става така благодарение на нашата госпожа Таня Георгиева и нашия господин който ни учи на много танци господин Йовчо Георгиев.Благодарение на семеиство Георгиеви ние сме много известни.Дано това продалжи дълги години.Благодаря на всички деца които са се записали при него.Гордея се с себеси.Мисля че и вие мислите така!!!

Теди Никова, 10 г.,

Публикувано на 17.02.2009

Здравейте аз съм Теди и участва в този ансамбъл . Много ми харесва да танцувам танци . Мнoгoто ми приятели с коите се познавам е благодарение на ансамбъла , защот общувам с много от тях , всушноц с всички . Затова не искам да спирам да танцувам , много съм благодарна на господина ни Йовчо Георгиев , защото има много малко занимателни неща с коите може да се занимаваме през свободното време . Е това е от мен този коментар ми е 2-ри но не пречи . Buy buy- Чао чао !

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град