любопитно

Начало | любопитно | Умна врата пази децата вкъщи

Умна врата пази децата вкъщи

Аз детето | 2008-07-13

Умна врата пази децата вкъщи

Интелигентни врати дават възможност на родителите да са спокойни за сигурността на децата си. Вратата може да се отключва и заключва с помощта на мобилен телефон, а собственикът на апартамента получава известяващ SMS кой телефонен номер е извършил достъпа. Това позволява на родителите в реално време да следят влизанията и излизанията на децата си и винаги да са наясно дали подрастващите наистина са у дома, когато твърдят това.

Технологията на умната врата дава пълна информация за движението вкъщи, дори когато собствениците са на почивка. Когато е нужно, родителят може да отключи дома чрез мобилния си телефон, дори да е далеч от него или да даде право на друг човек да го направи със своя мобилен телефон.

Системата на интелигентната блиндирана врата е изградена на базата на електромеханична брава, вградена в крилото на вратата, която задвижва блока за управление. При подаване на сигнал системата проверява автентичността му в базата данни и разрешава или отказва достъп. Освен с мобилен телефон, вратата може да се управлява и с безконтактна карта и дистанционно.
 
Интелигентната врата е уникална разработка на българската фирма за блиндирани врати „Солид 55”, базирана на иновации и високи технологии. 

Коментари
5 коментара

Климентина Гичева, 11 г.,

Публикувано на 12.07.2008

Принципно е много умно нещо,обаче чак толкова...

Лили Варчева, 15 г.,

Публикувано на 13.07.2008

Шу-шу му-шу.

Цвети Стоянова, 10 г.,

Публикувано на 13.07.2008

Аз мисля, че ако има крадец в къщата или нещо друго трябва да се обадиш на полиция или на съседите, но да ги викнеш, за да не се случи нещо като обиране или отвличане.

симона д, д г.,

Публикувано на 20.08.2008

Аз съм виждала такава врата на живо. Електронното заключване е възможно и с карта. То е невидимо тъй като е вградено във вратата и никой не знае за него освен собствениците. А иначе си има механична брава с ключ. Уникално е просто. много съм възхитена. А врата, която видях аз с такова заключване беше и с много хубав дизайн. Старахотни са.

лора филипова, 7 г.,

Публикувано на 30.04.2012

това е умно

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град