любопитно

Начало | любопитно | Учител превърна класната си стая в част от Хогуортс

Учител превърна класната си стая в част от Хогуортс

Аз детето | 2017-09-20

Учител превърна класната си стая в част от Хогуортс

Много обичам работата и учениците си. Иска ми се да идват в клас и ученето да им доставя радост. Когато аз бях дете, най-голямата ми мечта беше да попадна в Хогуортс, но разбрах, че тази мечта е неосъществима. Когато станах учител, изведнъж разбрах, че всъщност мога да направя това, макар не по начина, за който си мечтаех в детството. Иска ми се учениците ми също да почувстват, че мечтите им са достижими, без значение колко големи или вълшебни са.“ Това са мотивите на начален учител от щата Орегон, САЩ, да превърне класната си стая като буквално излязла от училището за магия и вълшебства Хогуортс.

Кайл Хъблър е фанатик на тема книгите за Хари Потър. Сагата му помогнала, докато бил подрастващ и до ден-днешен младият човек колекционира всичко, свързано с „харипотърщината“. Миналата година Кайл вече бил носил някои вещи от колекцията си в клас и учениците били във възторг, затова сега той решил да отиде по-далеч. Учителят отделил на превръщането на класната стая във филиал на Хогуортс около 70 часа. В продължение на пет седмици той носил неща от вкъщи, но по-голямата част намирал от разпродажби.

За усилията си бил възнаграден стократно – реакцията на учениците била именно такава, каквато му се искало. Те били повече от възхитени и сега всяка сутрин отиват с най-огромно желание на училище. Откакто стаята е с такъв декор, Кайл твърди, че няма нито един ученик с ненаписано домашно или ненаучен урок. „На децата им трябва съвсем малко вдъхновение, за да постигнат много“ – казва още учителят!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град