любопитно

Начало | любопитно | Ученик от Елена рисува уникално със спрей

Ученик от Елена рисува уникално със спрей

Аз детето | 2014-01-31

Ученик от Елена рисува уникално със спрей

Може би помните, че при няколко дни ви запознахме с Киърън Уилямсън – малкият и талантлив художник от Великобритания, който благодарение на своя талант, само 11 години притежава солидното богатство от 1,5 милиона британски лири. Това наистина е страхотно постижение, но смятаме, че Киърън не трябва да се възгордява толкова много, защото не само той има такъв талант. Ние в България също имаме много талантливи деца, с които трябва да се гордеем и който не веднъж са доказвали това спечелвайки златни медали и други награди.

Сега ще ви представим Мартин Петров от град Елена, който макар и да не е спечелил милиони със сигурност е доказал таланта си и заслужава нашето внимание и възхищение.

Мартин Петров създава уникални творби със спрей на гланциран картон. За този вид изкуство той разбира случайно от интернет. Решава да пробва, захласва се и от половин година насам е създал повече от 30 невероятни произведения. Вдъхновение, ученикът получава в мига, когато вземе спрея и застане пред белия картон. Предмет на творенията му са пейзажи, планети, градове, окото на Спайдърмен и други. Някои от творбите младежът е подарил на близки и приятели, други е подредил в стаята си. Семейството и приятели на Мартин го подкрепят в изкуство, с което се е захванал.

Мартин е на 18 години, ученик е в СОУ „Иван Момчилов”. Освен хобито си, той обича да спортува – ходи на фитнес, плува, преди години е тренирал и футбол. На стената, редом до уникалните му творби виси и медал от преплуване на река Дунав. Мечтае да следва кинезитерапия в русенския университет „Ангел Кънчев”.  Талантливият младеж замисля да покаже творбите си в изложба през пролетта.

Снимка: Пресцентър/ Община Елена 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град