важните неща

Начало | важните неща | Ученето на чужд език става по-лесно с няколко забавни съвета от нас

Ученето на чужд език става по-лесно с няколко забавни съвета от нас

Аз детето | 2019-11-27

Ученето на чужд език става по-лесно с няколко забавни съвета от нас

Не се съмняваме, че знаете колко е важно да владеете поне един чужд език. В днешния модерен свят не може без това. С негова помощ ще можете да пътувате по света и да имате по-голям шанс в бъдещата професия за която най-много мечтаете. Тези от вас, които искат да станат известни актьори и актриси, спортисти или учени също не бива да подминават чуждия език, без него просто няма да се справите. Сега ако си мислите, че докато пораснете имате много време и можете да се занимавате с това по-късно, помислете пак. Смята се, че чужд език се учи най-лесно ако си на 10, 11, 12... до 16 години! Така че всъщност нямате много време! Пък и сме убедени, че учите поне един такъв в училище. Затова запомнете от нас, че е хубаво да обърнете повече внимание на тази задача. При това невинаги ученето на чужд език трябва да е като в училище. Можете да го направите и забавно! Как ли? С нашите съвети естествено!

Учи, докато играеш

Запомнянето на нови думи може да си е истинска игра! В интернет и в приложенията за смартфони и таблети съществуват множество игри за повечето чужди езици, които са направени специално за тази цел. За английски език например нашата любима игра е Monkey Puzzle. Събирайки пъзели от думи по забавен начин със съответните картини, чрез нея не само научаваш нови думи или повтаряш и запомняш познатите ти такива, но и тренираш паметта си. Друга също интересна игра е Trolleydash в която за определен период от време трябва да събереш необходимите покупки в супермаркета. Има доста предизвикателни и добре оформени нива! Дори и точно тези две игри да не ви харесат няма как да не намерите такава, която да ви допадне.

Учи докато гледаш филми

Не просто учене, а забавление и не просто забавление, а учене! Това става, когато гледаш филми, особено анимационни, не озвучени, а със субтитри. Да слушаш истинските гласове на героите е голямо удоволствие, защото те най-добре са успели да предадат емоциите и характера. В същото това време се научаваш и да разпознаваш отделни думи и фрази, както и правилното им произношение.

Пей песни

Това е не само чудесен начин за практикуване на езикови умения, но и истинско удоволствие! Пусни си любимите си песни и започни да пееш. Настроението ти ще се подобри и новите думи ще бъдат лесно усвоени. Особено в песни и поеми можете да се запознаете с неправилни глаголи и различни изрази.

Чети книги

Започни с нещо лесно – приказка на английски, стихотворение на немски... Освен че ще се учиш и забавляваш, едновременно ще откриеш, че повечето пъти да четеш нещо в оригинал е най-добре. Ще научиш много нови думи и изрази и ще се забавляваш!

  • Ако наскоро си започнал да учиш английски например и си все още начинаещ разбира се не тръгвай да четеш „Властелинът на пръстените“. Започни с нещо леко като „The Cat in the Hat“ на д-р Сюз.
  • Ако пък вече знаеш основите за теб идеален е романът „Charlotte’s Web“ на Алвин Уайт.
  • Ако вече си напреднал и можеш да водиш цели разговори опитай „Oliver Twist“ на Чарлз Дикенс или пък „Charlie and the Chocolate Factory“ на Роалд Дал.

Направи чуждия език част от живота ти

От време на време настройвай телефона си на езика, на който се учиш. Много думи не могат да се научат по този начин, но няма да забравиш за необходимостта да работиш върху речника си ежедневно.

Като цяло способността да се говори чужд език е задължителна. Мечтаете ли да пътувате по света? Липсата на езикова бариера ще ви позволи да общувате с местните жители и да научите много повече, отколкото на една обикновена екскурзия. Искате ли да станете световноизвестен спортист, телевизионен водещ, актьор или учен? Подгответе се да говорите с хора от цял свят. Не отлагайте изучаването на език, това умение със сигурност ще бъде полезно за вас.

Снимки: freestock.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град