спорт

Начало | спорт | Тенис шампиони с открит урок за деца в Борисовата градина

Тенис шампиони с открит урок за деца в Борисовата градина

Аз детето | 2018-09-13

Тенис шампиони с открит урок за деца в Борисовата градина

Българската федерация по тенис (БФТ), в партньорство със Столична община, организират първа среща с тениса на 16 септември от 11.00 часа до 13.00 часа на централната алея към езерото с лилиите в Борисовата градина, съобщава БТА. Александър Лазаров и други тенисисти от поколението на новите шампиони ще дадат безплатни уроци на желаещите, а събитието ще премине под знака „София – Европейска столица на спорта“. Откритите уроци по тенис са част от кампанията на БФТ „Новите шампиони“ – проект в подкрепа на млади спортни таланти в различни възрастови групи.

През последните години рекорден брой български състезатели до 14 години са класирани в първите 100 на Европейската ранглиста, а само преди броени дни Адриан Андреев стана шампион на двойки в престижния турнир „US Open“. Освен да привлече вниманието към потенциала на тенис клубовете на територията на общината, съвместната инициатива е насочена и към популяризирането на постиженията на младите успешни спортисти.

Звезден треньор на 16 септември ще бъде един от най-изявените нови шампиони – Александър Лазаров. Той самият стъпва на корта в ранна детска възраст и вече е сред най-успяващите български състезатели. Наскоро Лазаров спечели втората си ITF титла, на турнира в Грузия и прибави 18 точки в актива си за световната ранглиста. Той е и победител в Държавното лично първенство при мъжете, което се проведе във Велико Търново. БФТ активно сътрудничи с местните администрации за развитие на интерес към заниманията с тенис сред подрастващите от различни възрасти. Само през настоящия сезон различни по ранг турнири за тенисисти от 12 до 18-годишна възраст бяха проведени в Бургас, Русе, Стара Загора, Сливен и Варна.

Безплатни открити уроци по тенис в началото на новата учебна година ще бъдат организирани и в Благоевград, Бургас и Пазарджик.

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град