спорт

Начало | спорт | Тази събота Българският национален тенис център кани всички деца на открит урок

Тази събота Българският национален тенис център кани всички деца на открит урок

Аз детето | 2021-06-18

Тази събота Българският национален тенис център кани всички деца на открит урок

Ден на отворените врати в събота, 19 юни организира Българският национален тенис център (БНТЦ), тенис комплекса до зала „София“. От 11:00 до 16:00 ч. квалифицирани треньори ще покажат магията на тениса и ще обучават напълно безплатно всички желаещи деца на възраст между 5 и 15 години. Всички необходими пособия за обучението се осигуряват от домакините, достатъчно е децата да имат желание и да са със спортен екип. Инициативата дава чудесна възможност на подрастващите да направят своите първи стъпки в красивата игра. Кандидат шампионите ще се почувстват като Григор Димитров, защото ще играят и на Централния корт в комплекса в Борисовата градина.

С инициативата „Отворени врати“ Националният тенис център в Борисовата градина дава началото и на традиционните детски тенис лагери, които ще се провеждат през цялата лятна ваканция. Ежедневните лагери ще включват не само обучения по тенис, а и занимания по други спортове, както и извънспортни дейности – изучаване на чужди езици, рисуване, фотография, занимателни игри. Целодневни и полудневни лагери вече стартираха от 1 юни 2021 г. Те са предназначени за деца от 5- до 15-годишна възраст и продължават до края на лятната ваканция.

Децата ще бъдат всеки ден от 9:30 ч. до 16:30 ч. на територията на БНТЦ, който им предоставя изключителна възможност да прекарат ваканцията на едно наистина уникално място – в горска среда сред вековни дървета. Така те ще спортуват сред природата, далеч от шума на колите и същевременно в центъра на големия град.

Не по-малко интересни са и часовете по други видове спорт – лека атлетика, тенис на маса, бадминтон, игри с топка и т. н. За провеждането на заниманията са ангажирани треньорите на тенис центъра. Освен че ще спортуват, по време на лагера децата имат възможност да посещават два пъти седмично часовете по езиково обучение, рисуване, фотография и занимателни игри. Редовни гости на лагерите ще бъдат и известни личности от публичното пространство, които ще споделят с децата своето отношение към тениса и техните професионални задължения.

Повече информация родителите могат да получат на тел. 0887 500 540.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град