спорт

Начало | спорт | Когато работиш усилено, мечтите се сбъдват и тези параолимпийски атлети ще ви го докажат!

Когато работиш усилено, мечтите се сбъдват и тези параолимпийски атлети ще ви го докажат!

Аз детето | 2021-08-26

Когато работиш усилено, мечтите се сбъдват и тези параолимпийски атлети ще ви го докажат!

Всички знаем за Олимпиадата, която вече мина. Дори и да не се интересуваме чак толкова от професионален спорт, радваме се, когато някой българин спечели медал. Гордеем се и искаме да бъдем като тях, дори и да не е в областта на спорта, искаме като тях да сбъднем мечтите си. И без да подценяваме техните усилия и успехи, има още едни хора, отново спортисти, които могат да ви вдъхновят дори и още повече. На всеки четири години някои от най-добрите спортисти с увреждания в света се състезават в 23 грандиозни спортни събития на Параолимпийските игри! Тези параолимпийски спортисти определено могат да покажат, че щом те могат да работят усилено и да постигнат това, което искат и вие също можете. Така че, банда, нека се запознаем с някои от най-младите спортни суперзвезди...

Ели Робинсън

Едва на 19 години, страхотната Ели от отбор GB спечели злато и бронз на Параолимпийските игри през 2016 г. в Рио по плуване по класификация S6. След това страхотно постижение, Ели беше наградена с MBE (орден на британската империя) от кралицата – и спечели също „Млада спортна личност на годината“ на BBC! Тя отново отива за слава в Токио тази година!

Параолимпийските спортисти имат редица увреждания и затова, за да бъде честно, спортистите получават различни „класификации“ за своите спортове. Това позволява на хора с подобно ниво на увреждане да се конкурират помежду си.

Каре Аденеган

20-годишната състезателка в инвалидна количка Каре има церебрална парализа, състояние, което засяга движението и координацията. Тя дебютира на Параолимпийските игри през 2016 г., и печели три медала! Тази година тя се надява да победи съотборничката си „Ураган“ Хана Коккрофт (която има пет параолимпийски златни медала) в техния спорт Т34 на 100 и 800 метра. Невероятното им съперничество в Токио ще бъде много вълнуващо за гледане!

Коди Еверсън

Когато състезателят Коди се парализира на 15 години от контузия на врата, която получил, докато играел ръгби, той решил, че това, че е в инвалидна количка, няма да му попречи да продължи с играта! Въпреки че днес е само на 23 години, Коди е съкапитан на параолимпийския отбор по ръгби в Нова Зеландия „Wheel Blacks“. Те се надяват да спечелят отборен блестящ златен медал на игрите тази година. Успех, Коди!

Меган Шакълтън

След като инцидент на девет години я оставя в инвалидна количка, фенката на спорта Меган опитва баскетбол в инвалидна количка и печели няколко национални медала по плуване, преди да се отдаде на тениса на маса! Тази 22-годишна параолимпийска спортистка се отправя към Токио от Тодморден в Северна Англия за параолимпийския си дебют.

Дилън Литълхалес

22-годишният Дилън е изгряваща звезда в пара-кануто от дебюта си в Олимпийските игри в Рио 2016! Сега той се връща в списъка на параолимпийските спортисти от отбора на Австралия с надеждата да спечели шестото място, което получи миналия път. Може ли да премине покрай опозицията и да застане на първо място? Надяваме се – късмет, Дилън!

Томас Йънг

Томас е роден с рядко генетично състояние, което засяга равновесието и координацията му, но не осъзнава, че може да се състезава като параолимпийски спортист допреди три години! Оттогава 21-годишният спринтьор се надпреварва с рекордите, печелейки злато на европейското първенство през юни на 100 м и на 200 м. Еха!

Никол Търнър

Въпреки че е най-младият член на отбора на Ирландия на Параолимпийските игри през 2016 г., Никол се класира за финала във всичките си пет състезания по плуване. Това е доста забележително за 14-годишно дете! Днес 19-годишната Никол, се стреми отново да стигне до финала в Токио. Дано този път тя се прибере у дома с медал!

Християн Стоянов

Преди две години габровецът Християн Стоянов спечели златен медал за България на Световния шампионат по лека атлетика за хора с физически увреждания, провеждащ се в Дубай. А тази година отива със смелост в сърцето на параолимпийските игри в Токио 2020! Вярваме в теб, Християн!

Ако искате да видите истински силни хора, които не се спират пред нищо и ти показват, че има смисъл във всичко, което правиш, стига да е от сърце, не пропускайте Параолимпийските игри в Токио, които се провеждат от 24 август до 5 септември 2021 година!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град