Инициативи

Начало | Инициативи | Тази Коледа подарете магията на четенето!

Тази Коледа подарете магията на четенето!

Аз детето | 2021-12-06

Тази Коледа подарете магията на четенето!

В началото на декември, месецът на коледната магия, Асоциация „Българска книга“ стартира кампанията „Купи 1 книга. Подари я за Коледа“, която има за цел да напомни, че книгата е най-топлият и обнадеждаващ подарък.

„В края на тази нелека година искаме да благодарим на всички наши читатели и да напомним, че книгата е най-вдъхновяващият подарък за Коледа. Книгите са подаръци със смисъл. Ако искате да подарите вълшебство на дете, подарете му книга, няма по-полезен и окуражаващ подарък. Тя е универсален начин да се изрази обичта към близките, да се покаже уважение и да се подари надежда. Може да откриете подходящия подарък за всеки в книжарниците и електронните магазини на любимите издателства“, отбелязват организаторите.

Инициативата „Купи 1 книга. Подари я за Коледа“ се провежда за втора поредна година и е част от националната кампания „Купи 1 книга“, възникнала в разгара на кризисната ситуация около епидемията от COVID-19, под надслов „За да я има книгата“. За няколко дни тя успя да обедини над 200 издателства и онлайн книжарници, както и авторитети като Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в една обща кауза – да помогнем на книгата, да я съхраним като ценност и да гарантираме нейното бъдеще.

В рамките на кампанията тази година беше проведена и инициативата „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“ с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Под призива „Стани съвременен будител“ децата се превърнаха в добротворци и дариха стотици заглавия на училищните библиотеки и библиотеките в детските градини, обновявайки библиотечния фонд. На фейсбук страницата на кампанията бяха публикувани снимки от добротворчеството, изпратени от цялата страна.

„В духа на предстоящите коледни и новогодишни празници напомняме, че изборът да се постави подарък с книга под елхата подпомага и семейството на книгата“, допълват организаторите от Асоциация „Българска книга“.

Инициативата е организирана от Асоциация „Българска книга“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град