новини детски

Начало | новини детски | Столичният зоопарк празнува Европейската нощ на учените с вход свободен и специални обучителни щандове

Столичният зоопарк празнува Европейската нощ на учените с вход свободен и специални обучителни щандове

Аз детето | 2019-09-26

Столичният зоопарк празнува Европейската нощ на учените с вход свободен и специални обучителни щандове

За поредна година Столичният зоопарк ще участва в Европейската нощ на учените. Това каза завеждащият Екологичния национално-образователен център към Столичния зоопарк Катерина Зарева, предава Радио „Фокус“. Събитието ще се проведе този петък. Зарева поясни, че центърът съществува от 20 години и осъществява образователни програми, научни изследвания и природозащитни дейности.

„Всяка година участваме под различна форма. Тази година може да ни намерите в античния център „Сердика“ под стъкления похлупак на „Ларгото“ в центъра на София, където ще има 16 щанда, като един от тях ще бъде на Софийския зоопарк. Там с колегите от екологичния център ще запознаем посетителите и гостите на събитието с това какви образователни и научноизследователски проекти осъществяваме“, обясни тя и каза още, че ще бъдат подготвени загадки и награди за посетителите, които ще могат да научат любопитни факти.

Екологичният център се е превърнал в средище на млади природозащитници и ветеринарни специалисти, допълни Зарева. По повод Световния ден на туризма Софийският зоопарк е осигурил безплатен достъп за всички посетители в почивните дни 28-29 септември, каза още Зарева.

Снимка на персийския леопард Надир: Катерина Зарева-СимеоноваКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град