Инициативи

Начало | Инициативи | Стартираха открити уроци по безопасност в Интернет

Стартираха открити уроци по безопасност в Интернет

Аз детето | 2008-04-15

Стартираха открити уроци по безопасност в Интернет

По време на специално организиран открит урок детският портал Az-Deteto.com, Майкрософт България и фондация Благодеятел представиха пред ученици и учители в столичното 22 СОУ основните принципи за безопасно сърфиране в Мрежата. С това беше положено и началото на цяла серия подобни уроци, планирани в различни училища в цялата страна като част от кампанията “Децата безопасно в Интернет”.

Участниците в открития урок гледаха документалния филм “Сърфирам безопасно”, заснет в рамките на кампанията, и чуха някои от най-важните съвети за това как да избягваме опасностите в Интернет. Те бяха и първите, които видяха музикалния видеоклип към песента на Виктория Керин (Star Academy) “Докосни ме”, заснет само няколко дни по-рано от младия режисьор Андрей Хадживасилев също като част от кампанията.

 “Не е тайна за никого, че децата днес прекарват огромна част от времето си пред компютрите и в Интернет. Много често именно те учат родителите си как да се справят с технологиите. Въпреки това се оказва, че много малко деца са наясно какви опасностите крие онлайн светът и как да се предпазят от тях,” каза Жюстин Томс, главен редактор на Az-Deteto.com. “Вярваме, че кампанията, която инициирахме с Майкрософт и фондация Благодеятел, и в частност серията открити уроци, която започнахме днес, ще позволят на децата да сърфират безопасно, а на техните родители – да са спокойни за сигурността им.” 

„Децата безопасно в Интернет” стартира в началото на декември 2007 г.. Оттогава над 2300 деца са дали свое предложение за Осмо правило за безопасно сърфиране в Интернет, в допълнение на вече предложени седем. Майкрософт предостави безвъзмездно образователна програма с интерактивни игри, чрез които децата усвояват основните правила за безопасно поведение в Интернет. Тя е достъпна за всички на адрес http://www.teacher.bg/, както и на сайтовете на повечето медийни партньори на кампанията.

Коментари
3 коментара

велина петрова, 10 г.,

Публикувано на 06.09.2008

много се радвам че има такава инициатива.Поздравления.Заслужава си!

Роза димитрова, 10 г.,

Публикувано на 07.09.2008

много се радвам че има такава инициатива.Поздравления.Заслужава си!

петя горанова, 7 г.,

Публикувано на 29.10.2008

напълно съм съгласна

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град