покани

Начало | покани | Стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки и още купища забавления на детски панаир в Стара Загора

Стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки и още купища забавления на детски панаир в Стара Загора

Аз детето | 2018-06-26

Стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки и още купища забавления на детски панаир в Стара Загора

Над 30 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в Стара Загора. Той ще се проведе на 30 юни и 1 юли в Парк „5 октомври“ (Градската градина). Инициативата се реализира от Фондация „Изиарт“, благодарение на подкрепата на Община Стара Загора. Работилниците ще се провеждат в двата дни от уикенда между 10.00 часа и 18.00 часа, както в градската градина, в Регионален исторически музей, в Художествена галерия (само събота), където ще има специални игри за посетителите. За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство и други.

Музикалното ателие тази година ще е посветено на цигулката и всеки посетител ще разбере как се свири на цигулка и да опита сам. В рамките на събитието ще бъде изграден кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което ще се пише с глаголица и ателие с мозайки от Стара Загора.

За най-любопитните ще има и хармонограф – устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения. По традиция ще бъде показан и истински противопожарен автомобил, на който малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град