покани

Начало | покани | За осма поредна година библиотеката в Асеновград посреща децата за лятната ваканция

За осма поредна година библиотеката в Асеновград посреща децата за лятната ваканция

Аз детето | 2018-06-04

За осма поредна година библиотеката в Асеновград посреща децата за лятната ваканция

Лятната програма за деца „Ваканция в библиотеката“ ще се проведе за осма поредна година в Асеновград, съобщават от радио „Фокус“. „В момента сме в усилена и трескава подготовка по програмата ни, като наистина се надяваме, че това ще е едно от най-прекрасните приключения и мечтаната ваканция за децата лятото.“ – разказва Милена Марковска, директор на градската библиотека „Паисий Хилендарски“.

Ваканцията в библиотеката ще започне на 3-ти юли и ще се провежда всеки вторник и четвъртък до края на август от 10 до 12 часа. Темите в тазгодишната лятна програма ще са много разнообразни, като ще обхващат света на книгите, науката, изкуствата и технологиите. Всичките деца, които участват за първи път ще имат възможност и да учат програмиране от роботчето Финч. Рисуване с пръсти, но в стил модерни технологии също ще ви очаква в библиотеката.

Пътешествие из България с паметници, култури и природни места, включени в списъка със световното наследство на ЮНЕСКО също ще ви очакват през ваканцията. Ще се запознаете и по-подробно с биосферния парк „Червената стена“ – гордостта на Асеновград. Българска шевица и изработване на сувенири по традиционни начини също са включени във ваканцията.

„Надявам се, и през тази година за децата ще бъде много интересно и най-вече поради факта, че сами ще избират в кои занимания искат да се включат и с какво темпо да работят. Ще организираме също много игри, забавления и различни изложби. Говорейки за лятната програма, вече целият екип на Градската библиотека очакваме най-незабравимото лято, което ни предстои.“ – коментира още Милена Марковска. Тя също така подчерта, че участието на децата е напълно безплатно.

Желаещите могат да се запишат подавайки необходимите документи на място в библиотеката или в Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Библиотеката не поставя конкретни срокове за записване, но препоръчва по възможност това да бъде направено до 3-ти юли, за да е ясен броят на децата, които ще участват в заниманията и да може всичко да бъде подготвено по най-подходящия начин за едно незабравимо детско лято!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град