покани

Начало | покани | „ДО РЕ МИ в пелени“ и „МУЗИЧКО в света на музиката“ подарява Държавна опера-Стара Загора за децата на Видин

„ДО РЕ МИ в пелени“ и „МУЗИЧКО в света на музиката“ подарява Държавна опера-Стара Загора за децата на Видин

Аз детето | 2018-07-30

„ДО РЕ МИ в пелени“ и „МУЗИЧКО в света на музиката“ подарява Държавна опера-Стара Загора за децата на Видин

Специалният подарък на Държавна опера-Стара Загора за малчуганите на град Видин по време на второто издание на Летните вечери на операта и балета – „Баба Вида 2018“ е незабравимо музикално приключение със спектаклите „До Ре Ми в пелени“ и „Музичко в света на музиката“.

От 11.00 ч. на 3 август в Крайдунавски парк-Видин ще бъде представен един от най-успешните проекти за деца на Старозагорската опера „ДО РЕ МИ в пелени“ – опера за деца от 0 до 3 години. Режисьор на атрактивното представление е Росица Костова, асистент-режисьор Пенка Александрова. Участват Нина Димитрова, Нели Нечева, Теодор Петков, Никола Марулев и Трио „Реверанс“. Съпровод на пиано – Светлана Денева.

„До Ре Ми в пелени“ предлага на най-малките любители на операта вълнуващо пътешествие на крилете на музиката. С класически произведения от цял свят мъниците от 0 до 3 годинки ще преплуват хубавия син Дунав, ще танцуват неаполитанска тарантела и виенски валс, ще подремнат с руски приспивни мелодии, ще играят и ще се забавляват.

От 12,30 ч. – отново в парка, ще се състои спектакълът за малко по-големите деца „МУЗИЧКО в света на Музиката“ – анимиран музикален проект за деца от 3 до 7 години на Държавна опера-Стара Загора. Създаден е по идея и режисура на Красимира Георгиева. Участват Нели Нечева, Теодор Петков, инструментално трио „Реверанс“.

Музичко е сред нас! Той е пухкаво, бяло мече, което обича да слуша музика и я търси навсякъде – в парка при птичките, на улицата при колите и клаксоните, в детската градина.. Музичко е забавен, интересен и увлекателен и е в очакване да се срещне с вас, приятели! Заповядайте да пеем и танцуваме заедно!

Входът и за двете представления е свободен!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град